Έρευνα για ύποπτες συναλλαγές γαλακτοβιομηχανίας με σούπερ μάρκετ
Ύποπτες συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με στόχο την προώθηση και προβολή προϊόντων, καταλογίζει το ΣΔΟΕ σε εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίας, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα. Η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης Πρωτοδικών, η οποία διά του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Λάμπρου Τσόγκα, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε Πταισματοδίκη.
Ύποπτες συμφωνίες με αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με στόχο την προώθηση και προβολή προϊόντων, καταλογίζει το ΣΔΟΕ σε εκπροσώπους γαλακτοβιομηχανίας, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, έρευνα του Σώματος αποκάλυψε ότι εκδόθηκαν συνολικά 1.053 εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, συνολικού ύψους 27,66 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται ότι εκδόθηκαν κατά το διάστημα 2004 – 2009 από έξι αλυσίδες σούπερ μάρκετ και αφορούσαν συμφωνίες προώθησης και προβολής προϊόντων της γαλακτοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας, που διενήργησε την έρευνα ύστερα από καταγγελίες, τα παραπάνω τιμολόγια αποτελούσαν «παρεχόμενες εκπτώσεις» προς τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
Η υπόθεση απασχολεί την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης Πρωτοδικών, η οποία διά του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Λάμπρου Τσόγκα, παρήγγειλε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σε Πταισματοδίκη, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το αδίκημα της έκδοσης και αποδοχής ψευδών φορολογικών στοιχείων.
Όπως σημειώνεται στο πόρισμα, «η ζημία του Δημοσίου από την παραπάνω πρακτική – μηχανισμό, είναι η μη εμφάνιση του πραγματικού κόστους αγοράς των προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ και τελικώς η χειραγώγηση των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα».
Ήδη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας έχουν κληθεί να δώσουν ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτοι τέλεσης παράνομων πράξεων. Παράλληλα, η έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να επεκταθεί στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, αλλά και σε άλλες εμπλεκόμενες γαλακτοβιομηχανίες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
- EE: Οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν αν μπορούν να αμυνθούν μόνοι τους – Θα έπρεπε, λένε οι Έλληνες
- Μπρα ντε φερ για τα «λεφτόδεντρα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442