Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Tesla Model S

Το Tesla Model S «εξορίζει» τoυς διακόπτες από το εσωτερικό του

Την θέση τους παίρνει μια οθόνη αφής 17 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, αντικαθιστώντας με το παραπάνω κάθε είδους διακόπτη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Ο αμιγώς ηλεκτροκίνητος χαρακτήρας του Tesla Model S δεν είναι το μόνο «διαφορετικό» στοιχείο που κρύβουν οι μεταλλικές του επιφάνειες.

Μια ματιά στο εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου sedan της αμερικανικής φίρμας, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς, ότι η Tesla, αξιοποίησε και εκεί, το μέγιστο –κυριολεκτικά- της διαθέσιμης τεχνολογίας, αντικαθιστώντας τους παντός είδους διακόπτες που συνήθως φιλοξενούνται στο ταμπλό ενός αυτοκίνήτου, με μια οθόνη αφής μεγέθους 17(!) ιντσών.

Θυμίζοντας περισσότερο γιγάντιο tablet παρά οποιοδήποτε σύστημα του είδους, η… μεγαλειώδης οθόνη αφής, «αναλαμβάνει», υπακούγοντας πάντα στον οδηγό, την παραμετροποίηση κάθε ρυθμιζόμενου συστήματος του Tesla Model S, είτε αυτό αφορά την ψυχαγωγία είτε κάτι που σχετίζεται με τον τρόπο λειτουργίας του αυτοκινήτου.

Έτσι, ο οδηγός μέσω της οθόνης, η οποία ενεργοποιείται αυτομάτως μόλις εισέλθει στο αυτοκίνητο, μπορεί, ενδεικτικά, να ανοίξει την γυάλινη ηλιοροφή, να ρυθμίσει τις αναρτήσεις, την απόκριση του συστήματος διεύθυνσης, τα φωτιστικά σώματα, τον κλιματισμό, ή ακόμα και να προσδιορίσει το βαθμό λειτουργίας του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Φυσικά, από τα στοιχεία που είναι διαχειρίσιμα μέσω της οθόνης δεν λείπουν οι παράμετροι των συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης τα οποία, μεταξύ άλλων, εξασφαλίζουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet το οποίο αξιοποιείται όχι μόνο για ένα “up-to-date” GPS, αλλά και ως εργαλείο αναζήτησης, όπως περίπου ένα PC.

O οδηγός ελέγχει επίσης τη σύνδεση άλλων συσκευών (USB, smartphones), ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτερο μέρος της οθόνης παραμένει αμετάβλητο εν κινήσει προκειμένου να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού, ενώ, για τον ίδιο λόγο, κάποιες λειτουργίες της είναι διαχειρίσιμες και μέσω ενσωματωμένων διακοπτών στο τιμόνι.

auto.in.gr

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024