Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την θανατική ποινή θα ζητήσει η εισαγγελία για το δολοφόνο του Κολοράντο

Την θανατική ποινή θα ζητήσει η εισαγγελία για το δολοφόνο του Κολοράντο

Η εισαγγελία προτίθεται να ζητήσει την εσχάτη των ποινών για τον Τζέιμς Χολμς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων σε κινηματογράφο στην Ορόρα του Κολοράντο τον Ιούλιο του 2012. Ο 25χρονος Χολμς την Παρασκευή είχε δηλώσει ένοχος για να αποφύγει την θανατική ποινή.

Η εισαγγελία προτίθεται να ζητήσει την εσχάτη των ποινών για τον Τζέιμς Χολμς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 12 ανθρώπων σε κινηματογράφο στην Ορόρα του Κολοράντο τον Ιούλιο του 2012.

Ο 25χρονος Χολμς την Παρασκευή είχε δηλώσει ένοχος για να αποφύγει την θανατική ποινή.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου θεωρεί ότι κατά το χρόνο του περιστατικού δεν είχε σώας τας φρένας, θέση που απορρίπτει η εισαγγελία που μιλά για προσχεδιασμένη ενέργεια αφού ο Χολμς είχε συγκεντρώσει οπλισμό και πυρομαχικά πριν από την επίθεση.

Ο Χολμς βαρύνεται με κατηγορίες για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας δεκάδων ανθρώπων. Τα θύματα –τα περισσότερα νεαρής ηλικίας– παρακολουθούσαν την ταινία «Batman Returns» όταν ο κατηγορούμενος εισέβαλε στο σινεμά πυροβολώντας αδιακρίτως.

Το περιστατικό στο Κολοράντο και περισσότερο η σφαγή στο δημοτικό του Νιούταουν στο Κονέκτικατ, όπου ένας άνδρας σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενήλικες, συντάραξαν τις ΗΠΑ και άνοιξαν εκ νέου την συζήτηση για την οπλοκατοχή.

Μετά το Κονέκτικατ κάποιες πολιτείες, μεταξύ τους και το Κολοράντο, κινήθηκαν προς την κατεύθυνση αυστηρότερων ελέγχων και νέας νομοθεσίας. Παράλληλα, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει να αλλάξει το πλαίσιο και σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αν και για την ώρα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βόμβα από Βόλο και Μπέο: «Ο Καρυπίδης πήρε τηλέφωνο τον Μπερτόγλιο, η δικαιοσύνη έχει πλέον τον λόγο»!

Με ανακοίνωση του ο Βόλος κατήγγειλε παρέμβαση του ιδιοκτήτη του Άρη Θόδωρου Καρυπίδη επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τον Μπερτόγλιο και τονίζοντας πως «το περιεχόμενο της συζήτησης και η αιτία του τηλεφωνήματος προφανώς και είναι γνωστό σε όλους»!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024