Σκέψεις για κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Κύπρο, σύμφωνα με υπουργό
O Ν.Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ,να μετάσχουν στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε, μιλώντας στην webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
O Ν.Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ,να μετάσχουν στην κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Τάσος Μητσόπουλος. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» τόνισε, μιλώντας στην webtv του Αθηναϊκού Πρακτορείου.
Η κυβέρνηση του προέδρου Αναστασιάδη «παρέλαβε ένα χάος» προσθέτει ο Κύπριος υπουργός και αποκαλύπτει ότι ο κ. Αναστασιάδης μελετά το ενδεχόμενο να καλέσει τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ, να μετάσχουν στην κυβέρνηση για συλλογική αντιμετώπιση της κατάστασης και έξοδο από την οικονομική κρίση, που μαστίζει την Κύπρο.
Ο υπουργός παραδέχεται ότι «δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι και ίσως κάναμε και λάθος εκτίμηση για τους φίλους μας στον ευρωπαϊκό χώρο».
Σημειώνει επίσης ότι χρειάζεται ένα έκτακτο τριετές σχέδιο δράσης με στόχο την ανάπτυξη.
Ο κ. Μητσόπουλος εκτιμά ότι ευθύνες για την κρίση έχουν πολιτικοί, τραπεζίτες, η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθιστά σαφές ότι πρέπει να υπάρξει διαφάνεια και να δοθούν όλα τα στοιχεία για εκροές κεφαλαίων και διαγραφές δανείων στην δημοσιότητα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταφύγιο κάτω από την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442