Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίθετα συναισθήματα για Μίτσελ και Δώνη, πριμ από Σαββίδη

Αντίθετα συναισθήματα για Μίτσελ και Δώνη, πριμ από Σαββίδη

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Μίτσελ, ο οποίος εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έπρεπε να κερδίσει, μολονότι ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η ομάδα του προοδεύει και μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα άδικη την αποβολή του. Πριμ από Σαββίδη.

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ θα ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Μίτσελ, ο οποίος εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και έπρεπε να κερδίσει, μολονότι ο Ισπανός παραδέχθηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν άστοχος.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ στην συνέντευξη Τύπου μετά το 0-0 με τον «Δικέφαλο του Βορρά»:

«Ήταν ένα καλό ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, με το αποτέλεσμα να μην είναι απόλυτα δίκαιο. Είχαμε τι ευκαιρίες για ένα γκολ αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο ξεκίνημα του αγώνα είχαμε καλή ανάπτυξη, κυρίως από δεξιά, όμως αν δεν σκοράρεις, η εικόνα στο γήπεδο δείχνει προβληματική.

» Στο τελείωμα των φάσεων δεν ήμασταν καλοί. Δεν έχει να κάνει με την αξία των αντιπάλων, αλλά με τη δική μας έλλειψη ευστοχίας. Δεν είναι ωραίο να μιλάμε άσχημα για την αξία των αντιπάλων, όπου υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες όπως ο Κατσουράνης που είναι αρχηγός στην Εθνική Ελλάδας. Αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει ήταν ο Ολυμπιακός, καθώς οι αντίπαλοι μας είχαν ελάχιστες ευκαιρίες στο παιχνίδι.

» Ο Αμπντούν ήταν καλός στο πρώτο μισάωρο και στη συνέχεια θέλαμε να τον φέρουμε πιο μέσα, ώστε να ανέβει από αριστερά ο Χολέμπας. Δεν ήταν θέμα η μετατόπιση του Αμπντούν πιο κεντρικά το ότι δεν σκοράραμε. Οι παίκτες μου είχαν διάθεση, αλλά είναι λογικό προς το τέλος του αγώνα να υπάρχει κούραση.

» Βλέπω μια απογοήτευση από την πλευρά σας. Παίξαμε κόντρα στην ίσως μοναδική, καλή ομάδα που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής και προσπαθήσαμε αρκετά. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά οργανωμένος αμυντικά και εμείς δεν του επιτρέψαμε να μας απειλήσει καθόλου. Θέλω κάθε Κυριακή να κερδίζουμε, κι αν είναι δυνατόν με 6-0. Όμως αυτό θα σήμαινε πως δεν θα είχαμε ένα καλό πρωτάθλημα.

» Είναι θετικός ο ανταγωνισμός και μακάρι να είχαμε κι άλλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Αστέρας Τριπολης. Με όλο τον σεβασμό στον Αστέρα Τρίπολης, έλεγα στους παίκτες μου όλη την εβδομάδα πως θα πρέπει να έχουμε υψηλή συγκέντρωση καθώς ο ΠΑΟΚ είναι ενδεχομένως η ομάδα που θα αντιμετωπίσουμε και στον τελικό του Κυπέλλου».

Δώνης: «Άδικη η αποβολή μου»

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Δώνης δήλωσε ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, τόνισε ότι η ομάδα του προοδεύει και μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα άδικη την αποβολή του.

Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» δήλωσε:

«Είχαμε απουσίες, όπως και εκείνη του Λάζαρ, αλλά παρ’ όλα αυτά μετά το πρώτο 20λεπτο ο Ολυμπιακός έμεινε μακριά από τις φάσεις. Ήμασταν επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο και η ομάδα μας δείχνει ότι προοδεύει και γίνεται καλύτερη για να φθάσουμε εκεί που θέλουμε.

» Έχουμε αποδείξει σε όλη διάρκεια της σεζόν αλλά κι εγώ σε όλη την καριέρα μου ότι οι παίκτες μου δεν προσπαθούν να κερδίσουν με δόλο ένα αποτέλεσμα ή με καθυστερήσεις. Όταν λειτουργείς με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο και θέλεις να φτιάξεις μεγαλύτερους στόχους, πρέπει να είσαι ρεαλιστής.

» Κι εμείς για να φθάσουμε να διεκδικήσουμε τους στόχους μας και να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στην κορυφή του πρωταθλήματος, χρειάζεται πολλή δουλειά. Λόγω του δικού μας ξεκινήματος, αλλά της δυναμικής του Ολυμπιακού, υπήρχε μεγάλη απόσταση από εμάς. Όμως προσπαθούμε να μειώσουμε αυτήν την απόσταση, κι έχοντας το DNA του ΠΑΟΚ που έπαιρνε τίτλους θέλουμε να φθάσουμε στο σημείο να επιβάλλουμε το δικό μας ρυθμό στα παιχνίδια, να δημιουργούμε καλύτερα κ.α. Αυτό που επιλέξαμε σήμερα, το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο.

» Υπάρχει μια υπερβολή πάντα στην χώρα μας. Αν γίνεται σύγκριση με τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν, να είστε σίγουροι ότι δεν θα δούμε ποτέ κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Όμως αν παρακολουθήσετε άλλες ομάδες που δαπάνησαν ακόμη και 200 εκ. ευρώ, παίζουν χειρότερα από μας.

» Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί από ματς σε ματς δείχνουμε ολοένα και πιο καλά πράγματα. Παίζουμε με οργανωμένη άμυνα και με την μπάλα στα πόδια μας όταν κάνουμε επίθεση. Έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα, όπως να κάνουμε δυνατή την Τούμπα. Όμως ουσιαστικά οι στόχοι μας ξεκινάνε τώρα. Θέλουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και να βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ, ώστε κάνοντας καλές και γρήγορες επιλογές πριν την προετοιμασία για να κυνηγήσουμε την πρόκρισή μας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

» Σχετικά με την αποβολή μου έγιναν τα εξής: Χτυπήθηκε ένα αράουτ από τον πάγκο μας, αλλά δέκα μέτρα πιο κοντά προς την περιοχή μας. Εγώ χτύπησα την μπάλα που ήταν έξω κι όχι αυτήν που παιζόταν ο αγώνας και το έκανα αυτό προς τα αριστερά κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Ο 4ος τελικά έκρινε ότι έπρεπε να αποβληθώ».

Για το είε αποβληθεί και στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ:

«Γενικώς έχω μια συγκεκριμένη άποψη για όλα αυτά. Οι διαιτητές κι ο 4ος δεν πρέπει να λειτουργούν μόνο με την εξουσία τους και με στόχο να επιβάλλουν την τάξη. Έχω παίξει στο εξωτερικό, έχω ταξιδέψει αρκετά κι έχω δει πολλά πράγματα. Εγώ πάντα ζω με ένταση το ματς, δεν είμαι ήσυχος, αυτό είναι το στυλ μου. Ο σκοπός του 4ου πρέπει να είναι να με ηρεμήσει κι όχι στο παραμικρό να με βγάζει έξω από το γήπεδο. Αυτό είναι κακό για το άθλημα, για την ομάδα μου, για όλους. Κι οι δύο τελευταίες αποβολές μου ήταν άδικες».

» Ο κάθε προπονητής έχει τη δικιά του άποψη. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και στην Εθνική στα δεξιά, όμως για μένα δεν είναι ο κατάλληλος δεξιός εξτρέμ στο 4-4-2, αλλά κατάλληλος για δεύτερος φορ ή καθαρός φορ.

» Γενικώς δεν υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο, όποιος σκοράρει κερδίζει βαθμούς και νίκες. Εγώ, πάντως, θεωρώ ότι είμαστε ως σύνολο καλύτεροι από τον Αστέρα και πιστεύω ότι μέχρι τέλους θα βγούμε πρώτοι στα πλέι οφ. Πάντως για να απαντήσω στην ερώτησή σας, υπάρχει δικαιοσύνη λόγω αποτελεσμάτων».

» Ο Λόρενς είναι παίκτης που στο αγγλικό ποδόσφαιρο αγωνίστηκε ως δεξιός ακραίος ή ως 2ος αμυντικός μέσος, ειδικά στην Τσάμπιονσιπ. Επειδή έχουμε πρόβλημα όποτε έρχονται οι τιμωρίες κι οι τραυματισμοί, κάναμε προπόνηση στο τακτικό κομμάτι. Είμαι ικανοποιημένος στην απόδοσή του, ειδικά και στις τρεις θέσεις που έχει αγωνιστεί, μια και δίνει τα πάντα για την ομάδα κι εμείς θέλουμε τέτοιους παίκτες».

Για τον Μίτσελ που τον βοήθησε να ηρεμήσει μετά την αποβολή του:

«Κι οι παίκτες κι οι προπονητές πρέπει να έχουν πάνω από όλα καλές σχέσεις κι αμοιβαίο σεβασμό. Και στο παρελθόν δεν πήρα ποτέ θέση υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Η άποψή μου είναι συγκεκριμένη, ότι υπάρχουν Έλληνες και ξένοι προπονητές που είναι καλοί ή μέτριοι ή κακοί. Όσοι παράγουν έργο, καλώς να έρθουν και να αναβαθμίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Μίτσελ μου μίλησε τόσο στην αποβολή όσο και μετά τον αγώνα κι αυτό είναι προς τιμή του».

Πριμ από Σαββίδη

Στα αποδυτήρια κατέβηκε ο Ιβάν Σαββίδης μετά τη λήξη του αγώνα και έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΟΚ για την εμφάνισή τους στο ντέρμπι, τάζοντας μάλιστα και την καταβολή πριμΣτην ομιλία του, εξάλλου, μετά το ματς στα αποδυτήρια έστειλε «μήνυμα» για το τι θα ακολουθήσει.

«Θα δυναμώσουμε κι άλλο και θα τους βρούμε πάλι μπροστά μας» είπε μεταξύ άλλων στους ποδοσφαριστές του ΠΑΟΚ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024