Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ελεύθερος αφέθηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαΐδη. Ο Νικολαΐδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ' όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί. Με δήλωση του ο Νικολαΐδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι εμφανίστηκε αυτοβούλως και ότι τα χρέη για τα οποία κατηγορείται, δεν αφορούν την προεδρία του και έχουν ρυθμιστεί. «Θεωρώ, ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών της ΑΕΚ προς το δημόσιο, ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούν την περίοδο 2004 έως 2008, άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Ντέμη Νικολαΐδη.

Ο Νικολαΐδης, παραπέμφθηκε σε δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο απ’ όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί, αφού προηγουμένως είχε παρουσιαστεί στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή των συγκεκριμένων οφειλών.

Διαβάστε τι δήλωσε κατά την εξοδό του από την ΓΑΔΑ: «Παρουσιάστηκα αυτοβούλως. Κατηγορούμαι για χρέη της εποχής μου τα οποία ήταν σε ρύθμιση, αλλά χάθηκε η ρύθμιση από την ώρα που έφυγα, αλλά είμαι συνυπεύθυνος, κάτι το οποίο το περιμέναμε. Θεωρώ, ότι πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη. Πρέπει να τα ψάξει, να βρει ποιος πλήρωνε ,ποιος δεν πλήρωνε και ο καθένας να αποδείξει στο δικαστήριο αν ήταν σωστός απέναντι στην ομάδα μας ή όχι».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στο διάστημα των πληρωμών κατά τη διάρκεια της θητείας του είπε:

«Δεν θα κρίνω εγώ ποιος έχει την ευθύνη για τα χρέη της ομάδας. Εγώ μπορώ να σας πω για μένα, κάτι που θα πρέπει να αποδειχθεί και στο δικαστήριο γιατί πολλή λάσπη έπεσε ότι δεν πλήρωνα, ότι υπήρχε κακή περίοδος. Μέχρι τη σεζόν που έφυγα ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα στην ώρα τους, χωρίς να χρωστάμε ούτε μισό ευρώ στον ΦΠΑ. Μάλιστα υπήρχε και χρεωστικό ΦΠΑ κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί. Από κει και πέρα το τι έγινε δεν το ξέρω, αν και να το ήξερα δεν θα ήθελα να πω, γιατί δεν είναι δουλειά μου».

Tέλος για την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην ΠΑΕ τόνισε: «Τα χρέη της ΠΑΕ συνολικά νομίζω είναι 27-28 εκ ευρώ. Τα χρέη που βγαίνουν έχουν να κάνουν με χαμένες ρυθμίσεις του άρθρου 44, με χαμένες ρυθμίσεις της εφορίας, στα οποία έχουν μπει πρόστιμα, προσαυξήσεις κλπ. Τα νούμερα που ακούγονται είναι εξωφρενικά. Πολύ σωστά κινείται η δικαιοσύνη, έτσι πρέπει να γίνει. Ο καθένας να έρθει και να αποδείξει τι έγινε στην περίοδο του, γιατί υπάρχει η ομάδα μας, η οποία είναι χρεωμένη. Πεθαίνει και θα πρέπει και να τα αποδείξουν, αλλά και για μας που είμαστε ΑΕΚ θα πρέπει να σωθεί η ομάδα μας καταρχήν».

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για τον Ντέμη:

«Συνελήφθη σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονος ημεδαπός, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος Ανώνυμης Εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο ύψους 35.600.410,50 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024