Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τηγανόλαδο αντί πετρελαίου στον καυστήρα νηπιαγωγείου

Τηγανόλαδο αντί πετρελαίου στον καυστήρα νηπιαγωγείου

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στο 1Ο Νηπιαγωγείο Πευκών, του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών παραδόθηκαν  360 λίτρα βιοντίζελ. Το καύσιμο αυτό προέρχεται από την ενεργειακή αξιοποίηση ποσότητας τηγανόλαδων, τα οποία επεξεργάστηκε το τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας και στο οποίο ήδη παραδόθηκε νέα ποσότητα  1.600 λίτρων τηγανόλαδου για αξιοποίηση, που συγκεντρώθηκε από νοικοκυριά της περιοχής.

Σήμερα Παρασκευή, 29 Μαρτίου, στο 1Ο Νηπιαγωγείο Πευκών, του δήμου Νεαπόλεως-Συκεών παραδόθηκαν 360 λίτρα βιοντίζελ. Το καύσιμο αυτό προέρχεται από την ενεργειακή αξιοποίηση ποσότητας τηγανόλαδων, τα οποία επεξεργάστηκε το τμήμα Μηχανολογίας του ΤΕΙ Δυτ.Μακεδονίας και στο οποίο ήδη παραδόθηκε νέα ποσότητα 1.600 λίτρων τηγανόλαδου για αξιοποίηση, που συγκεντρώθηκε από νοικοκυριά της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι η παραλαβή αυτής της νέας ποσότητας βιοκαυσίμου είναι η τρίτη στη σειρά, με τη

συνολική παραγόμενη ποσότητα βιοντίζελνα αγγίζει τα1.600 λίτρα, από τα οποία τα 750 λ. παραδόθηκαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ.Παύλου και τα 490 λ. στα ειδικά σχολεία των Πεύκων.

Η παραλαβή θα γίνει παρουσία, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και περισσότερα νοικοκυριά του δήμου μετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης, με αποτέλεσμα το τηγανόλαδο να αξιοποιείται ενεργειακά αντί να επιβαρύνει το περιβάλλον Από τον Αύγουστο του 2010, που ξεκίνησε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης των τηγανόλαδων στον πρώην δήμο Συκεών, μέχρι και το πρώτο δίμηνο του 2013 έχουν συλλεχθεί 3.460 λίτρα μαγειρικών ελαίων από συνολικά 1.343 νοικοκυριά.

in.gr

Sports in

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς

LIVE: Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τσιτσιπάς – Λάγιοβιτς για τα ημιτελικά του ATP Masters 500 της Βαρκελώνης. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024