
Υπογράφεται εντός της ημέρας η συμφωνία Πειραιώς – κυπριακών τραπεζών
Η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως σήμερα το μεσημέρι, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς. Κατόπιν αυτού, το πιθανότερο είναι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα να ανοίξουν την Τετάρτη.
Η υπογραφή των συμφωνιών για την απόκτηση του δικτύου των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα από την Τράπεζα Πειραιώς, αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της τράπεζας Πειραιώς.
Συνεπώς, το άνοιγμα των καταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, εξακολουθεί να ανήκει αποκλειστικά στην αρμοδιότητα των διοικήσεων των τριών κυπριακών τραπεζών, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπογραφής των συμβάσεων, τονίζεται στην ανακοίνωση.
Κατόπιν αυτού, το πιθανότερο είναι τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών να ανοίξουν την Τετάρτη.
Αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πειραιώς βρίσκεται στην Λευκωσία από το περασμένο Σάββατο, προκειμένου να συζητηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες της μεταβίβασης.
Όπως έγινε γνωστό, στο πακέτο της συμφωνίας εντάχθηκε τελικώς και το δίκτυο της Ελληνικής Τράπεζας. Η Ελληνική έχει 29 υποκαταστήματα στη χώρα μας.
Τραπεζικές πηγές τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται θέμα ρευστότητας και σε κάθε περίπτωση οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες στο σύνολό τους.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup ο κύπριος υπουργός Οικονομικών Μ. Σαρρής, όταν ερωτήθηκε για το μέλλον των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, είπε ότι υπήρξαν ορισμένες δυσκολίες, εξέφρασε πάντως τη βεβαιότητα ότι με τις επαφές που είχε με τον ομόλογό του Γ.Στουρνάρα «το θέμα έχει κλείσει».
Ειδική αναφορά έγινε και στην ανακοίνωση του Eurogroup. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι «το Eurogroup καλεί για άμεση εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας σχετικά με τις ελληνικές θυγατρικές κυπριακών τραπεζών, η οποία θα προστατεύει τη σταθερότητα τόσο του ελληνικού, όσο και του κυπριακού τραπεζικού συστήματος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Phantom X: Η νέα lifestyle καμπάνια της Under Armour με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καράβα
- Συναγερμός στη Ρεάλ Μαδρίτης: Έκτακτη συνέντευξη Τύπου του Φλορεντίνο Πέρεθ
- Το Fast & Furious μπαίνει με «σπασμένα φρένα» στη μικρή οθόνη
- Νέα εποχή στις κυβερνοεπιθέσεις – Χάκερ χρησιμοποίησαν ΑΙ για να βρουν κρίσιμο κενό ασφάλειας
- Δεν πήγε Βαλένθια ο Σλούκας
- Ταμείο Ανάκαμψης: Η «ιστορική» ευθύνη της κυβέρνησης – Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το ΠΑΣΟΚ
- Πώς δρούσε η συμμορία που έκανε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψή τους στην Κάτω Τιθορέα
- Μεταρρύθμιση με σύννεφα για τον νέο ΟΠΕΚΕΠΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 12.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-jyjyjyjy-27091263-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442