Η απόφαση του Eurogroup για το σχέδιο διάσωσης της Κύπρου είναι «μη ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική» δήλωσε μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

«Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή τρέχει στη δοκιμαζόμενη Κύπρο. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι ανεκτή γιατί είναι επιλεκτική. Θα πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να μην επιλέγει τα θύματά της, όπως αυτή νομίζει ότι πρέπει να επιλέξει, γιατί έτσι δημιουργεί ένα χάσμα μεταξύ των ονείρων των ευρωπαϊκών λαών ότι μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι μια στέγη για όλους τους αδύναμους» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Είναι μια μεγάλη μέρα σήμερα, είναι μια μέρα μνήμης και τιμής, τιμής σε εκείνους που ξεσηκώθηκαν με μόνο όπλο το πάθος της ψυχής και το πάθος για τη λευτεριά και μας έδωσαν ένα λεύτερο κράτος και αντιμετώπισαν μια οθωμανική αυτοκρατορία. Το παράδειγμά τους είναι παράδειγμα επίκαιρο και για τις σημερινές δύσκολες στιγμές».

Ο Κάρολος Παπούλιας ευχήθηκε «αυτό το μήνυμα της σημερινής ημέρας να περάσει σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες και ιδιαίτερα στο Βερολίνο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ