Τα μαζεύει ο Ντάισελμπλουμ μετά την βόμβα για το μοντέλο Κύπρου
Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ δηλώνει τώρα ότι «η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση με εξαιρετικές προκλήσεις, που απαιτούσε λύση 'bail-in' (σ.σ. να πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες), στην οποία καταλήξαμε χθες. Τα μακρο-οικονομικά προγράμματα προσαρμογής λαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας και δεν υπάρχουν μοντέλα για όλους». Νωρίτερα δήλωσε πως το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους. Πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στην αξία του ευρώ.
Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνει τώρα ότι «η Κύπρος είναι ειδική περίπτωση με εξαιρετικές προκλήσεις, που απαιτούσε λύση ‘bail-in’ (σ.σ. να πληρώσουν οι ίδιες οι τράπεζες), στην οποία συμφωνήσαμε χθες. Τα μακρο-οικονομικά προγράμματα προσαρμογής λαμβάνονται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρας και δεν υπάρχουν μοντέλα για όλους».
Σχετική ανάρτηση έκανε και στο twitter.
Cyprus specific case. Programmes tailor-made to situation, no models or templates used. Quote: tiny.cc/epkiuw.
— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) March 25, 2013
Νωρίτερα σε συνέντευξή του στο Reuters και στους Financial Times ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως το πρόγραμμα διάσωσης που συμφωνήθηκε για την Κύπρο συνιστά ένα νέο πρότυπο για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην ευρωζώνη και άλλες χώρες μπορεί να χρειαστεί να αναδιαρθρώσουν τους τραπεζικούς τομείς τους.
- Διαβάστε τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ
Οι δηλώσεις του αυτές έφεραν αναστάτωση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία έκλεισαν με πτώση παρά το θετικό άνοιγμα μετά την συμφωνία στο Eurogroup.
- Διαβάστε για την πτώση στις αγορές
Επίσης, το ευρώ επιτάχυνε την πτώση του απόψε φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδό του από τα τέλη Νοεμβρίου, με τους επενδυτές να φοβούνται ότι το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να χρησιμεύσει ως προηγούμενο.
Οι δηλώσεις αυτές οδήγησαν το ευρώ στα 1,2830 δολάρια, γύρω στις 19.15 ώρα Ελλάδος, μια υποχώρηση ακόμη μεγαλύτερη από το επίπεδο του ευρώ στις 22 Νοεμβρίου. Ωστόσο κατόπιν, γύρω στις 19.40 ώρα Ελλάδος, το ευρώ περιόρισε τις απώλειές του στα 1,2856 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε το μπρόκολο στη διατροφή σου – Κάνει καλό
- Σύγκρουση τρένων στην Ινδονησία: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Δεκάδες τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442