Τη βαρύτητα της κατάστασης γύρω από το ζήτημα της Κύπρου δείχνουν οι τόνοι με τους οποίους ο Όλι Ρεν κάλεσε σε επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας, λέγοντας πως «έχουν μείνει πλέον μόνο δύσκολες επιλογές» για την εξεύρεση λύσης.

To μήνυμα του Όλι Ρεν αναρτήθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στο Διαδίκτυο. «Η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι τμήμα της ευρωπαϊκής οικογένειας», υπογράμμισε ο φινλανδός επίτροπος, λέγοντας πως είναι «ουσιώδους σημασίας» να βρεθεί διέξοδος μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup την Κυριακή.

«Αναγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειώσει η κυπριακή κυβέρνηση προς την επίτευξη λύσης η οποία θα ανοίξει το δρόμο για συμφωνία επί του προγράμματος οικονομικής βοήθειας για την Κύπρο», τόνισε ο Όλι Ρεν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι οι εντατικές επαφές και εργασίες θα συνεχιστούν τις προσεχείς ώρες.

Ο Όλι Ρεν υπογράμμισε επίσης ότι «δυστυχώς τα γεγονότα των τελευταίων ημερών οδήγησαν σε μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν πλέον ιδανικές λύσεις που να είναι διαθέσιμες».

«Σήμερα, υπάρχουν μόνο σκληρές αποφάσεις που έχουν απομείνει. Η στήριξη της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει ώστε να περιοριστεί η οικονομική ζημία και να προστατευθούν οι πιο αδύναμοι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο» είπε.

Καταλήγοντας, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι «είναι σαφές ότι το άμεσο μέλλον της Κύπρου θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά η Κύπρος και ο κυπριακός λαός είναι μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό τους και θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της κυπριακής οικονομίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας