25η Μαρτίου. Η συνταγή της ημέρας είναι, δίχως άλλο… «μπακαλιάρος σκορδαλιά». Το πιθανότερο είναι να γνωρίζετε τη συγκεκριμένη συνταγή και οι περισσότεροι ίσως δε θελήσετε να πρωτοτυπήσετε.
Με αφορμή όμως την ιδιαίτερη αυτή μέρα, του Ευαγγελισμού, όπου επιτρέπεται και στους νηστεύοντες να… παρεκκλίνουν καταναλώνοντας ψαρικά, εμείς θα σας προτείνουμε αρκετές συνταγές με εναλλακτικά πιάτα μπακαλιάρου, στην περίπτωση που είτε βαρεθήκατε, είτε δεν θέλετε να… μπλέξετε με σκορδαλιές, αλλά ακόμα και για άλλες μέρες που θα θελήσετε να φάτε ένα θρεπτικό και σε προσιτή τιμή ψάρι (γύρω στα 15€/κιλό, κοστίζει ένας καλός ποιοτικά μπακαλιάρος).

Και μην ξεχάσετε: σε όλες τις συνταγές, ξεκινάμε με ένα καλό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου, τουλάχιστον 24 ώρες πριν το μαγειρέψουμε.(ορισμένοι τον ξαλμυρίζουν και δύο μέρες).

Καλή σας όρεξη!

Μπακαλιάρος παστός με χορταρικά

Μπακαλάρος (μπακαλιάρος) μπιάνκο

Μπακαλιάρος με σέλινα και κάστανα

Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα

Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα