Θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο οι αφίξεις ρώσων τουριστών στην Ελλάδα
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης, που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.
Το μήνυμα ότι η Ελλάδα εξέρχεται από το τούνελ της κρίσης, που εισήλθε τα τελευταία χρόνια, εξέπεμψε τόσο η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, όσο και φορείς του κλάδου του τουρισμού, από το βήμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και η Γενική Γραμματεία Τύπου, με αφορμή τη φιλοξενία στην Ελλάδα αρχισυντακτών και συντακτών μεγάλων περιφερειακών μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας.
Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, η Ελλάδα στήριξε με την παρουσία της όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που αφορούν τον τουρισμό και υλοποιήθηκαν τα τελευταία δέκα έτη σε ρωσικό έδαφος, τόσο σε επίπεδο υπουργείου Τουρισμού και ΕΟΤ, όσο και σε επίπεδο των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν σε αυτές.
Η ελληνορωσική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, όπως είπε, κρίνεται επιτυχής, κερδοφόρα και με ιδιαίτερη δυναμική που αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στις δύο χώρες.
Σε ό,τι αφορά τα τουριστικά μεγέθη, μέσα σε μια τετραετία τριπλασιάστηκε ο αριθμός των ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα (το 2009: 275.000, το 2010: 400.000, το 2011: 740.000, το 2012: 834.000) γεγονός εξαιρετικά σημαντικό, σε χρονιές δύσκολες και κρίσιμες για τη χώρα μας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η υπουργός.
Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Ρωσικού Επιμελητηρίου, και μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, όσο και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, εκτίμησε ότι το 2013 ο αριθμός των Ρώσων που θα αφιχθούν στην Ελλάδα, θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο.
Ο κ. Αγγελόπουλος υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά, η ώθηση του τουριστικού ρεύματος θα δοθεί από την ενδοχώρα της Ρωσίας και συγκεκριμένα από περιοχές πλούσιες όπως αυτές της Καζάν και του Ροστώφ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: Νέες εικόνες από το σπίτι όπου o 30χρονος σκότωσε με κατσαβίδι τον πατέρα του
- Ηνωμένο Βασίλειο: Ιστορικό ρεκόρ ζέστης – «Κοκκίνισε» ο μετεωρολογικός χάρτης
- Κρήτη: Νέα ντοκουμέντα για τους γονείς του 3χρονου κακοποιημένου κοριτσιού– Η έρευνα για τους θανάτους των άλλων 2 παιδιών
- Βγάζουν από διεθνείς τους Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο
- PPC’s Kozani Data Center Plans Move Ahead
- Λίβανος: Εντολές εκκένωσης για δέκα κοινότητες και κτίρια εξέδωσε το Ισραήλ
- Ο συνιδρυτής της Anthropic ζητά από τις κυβερνήσεις να ελέγξουν την ΑΙ
- Ρολάν Γκαρός: Τσιτσιπάς και Σάκκαρη ρίχνονται στη μάχη – Χτυπάει «κόκκινο» ο υδράργυρος στο Παρίσι!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Εξοχικές κατοικίες: Με άνοδο 10,8% «τρέχουν» φέτος οι τιμές [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/exohiko_mykonos-1280x720-1-150x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 25.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jeffrey-lai-Cz57JO4T0gQ-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442