Η τρόικα απειλεί με «λουκέτο» την Κύπρου και τη Λαϊκή
Η τρόικα απειλεί ακόμα και με «λουκέτο» τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και τη Λαϊκή, ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στην Κύπρο.
Η τρόικα απειλεί ακόμα και με «λουκέτο» τις δύο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες, την Κύπρου και τη Λαϊκή, ανέφερε ο κύπριος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της χθεσινοβραδινής ψηφοφορίας στην Κύπρο.
Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους πάντως, το πιθανό σενάριο είναι να «σπάσουν» οι δύο κυπριακές τράπεζες σε «καλές» και «κακές», όπως ακριβώς έγινε στην Ελλάδα με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, με τις καταθέσεις και τα εξυπηρετούμενα δάνεια να περνούν στο «καλό» κομμάτι.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ώστε οι τράπεζες να ανοίξουν ξανά την ερχόμενη Τρίτη, 26 Μαρτίου.
Όπως ανέφερε το πρωί σε εκπομπή του Mega ο κ. Χάσικος, η αντίδραση της τρόικας στο κυπριακό «όχι» ήταν εξαιρετικά έντονη, ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένη να δεχθεί σχέδιο Β για τη διάσωση της χώρας.
Ενδιαφέρον από Ελλάδα για τις κυπριακές τράπεζες
Την ίδια στιγμή πάντως, παραμένει το ενδιαφέρον των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων για τα υποκαταστήματα στην Ελλάδα των τριών κυπριακών τραπεζών. Σύμφωνα με τραπεζικούς κύκλους, χθες, πρόταση για την απόκτηση των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, της Cyprus Popular Bank και της Ελληνικής υπέβαλε και η Alpha Bank. Πρόταση απόκτησης και για τις τρεις τράπεζες έχει υποβάλλει και η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση μόνο των υποκαταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου. Φαβορί για την απόκτηση των περίπου 350 υποκαταστημάτων πάντως εμφανίζεται το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς αυτή τη στιγμή είναι η μόνη πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα, από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
in.gr
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442