
Δρομολογείται η ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων
Παρεμβάσεις για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων και την αύξηση των δημοσίων εσόδων δρομολογεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Παρεμβάσεις για την ταχύτερη εκδίκαση των φορολογικών υποθέσεων και την αύξηση των δημοσίων εσόδων δρομολογεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τρεις από τους βασικούς άξονες στον νέο χάρτη που σχεδιάζει το υπουργείο είναι η ένταξη των υποθέσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στον θεσμό της διαμεσολάβησης, η εξωδικαστική επίλυση αστικών μικροδιαφορώνμέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ και οι ενδικοφανείς προσφυγές ενώπιον ανεξάρτητων επιτροπών οι οποίες θα φιλτράρουν τις υποθέσεις που θα φτάνουν στη Δικαιοσύνη.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρεί στη ριζική αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, σε νέο Κώδικα Δικηγόρων, στη δημιουργία εναλλακτικών τρόπων επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, η δικαστική διαμεσολάβηση σε Πρωτοδικείο και Εφετείο, η διαπραγμάτευση χρέους στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι ενδικοφανείς προσφυγές σε τριμελείς ανεξάρτητες επιτροπές για τις διοικητικές ιαφορές, αλλά και στη καθολική ψηφιοποίηση των λειτουργιών της Δικαιοσύνης.
Εγκαταλείπονται δε οι αριθμητικοί στόχοι σε μια ύστατη προσπάθεια να βγάλει από το τέλμα της αρνησιδικίας χιλιάδες διοικητικές διαφορές που παραμένουν εκκρεμείς.
Με βάση τα μέχρι τώρα σχέδια, θα έπρεπε μέχρι το τέλος Ιουνίου 2013 να έχουν εκδικαστεί στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Ωστόσο, ο αριθμητικός αυτός στόχος εγκαταλείφθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας.
in.gr
- Ο CEO της Euroleague θα συζητήσει με 8 ομάδες για νέο συμβόλαιο
- Καβάλα: Αστυνομικός αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο AT
- Οι Αθώοι: Η ώρα της καταδικαστικής απόφασης πλησιάζει
- «Επιχείρηση συγκάλυψη» από την κυβέρνηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και υποκλοπές – Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
- Κίνα: Hotpot, τσάι με φυσαλίδες και αθλητικά ρούχα – Το «made in China» τρεντάρει στις διεθνείς αγορές
- Χρυσοχοΐδης: Νομοθετική ρύθμιση για ηλεκτρικά πατίνια προανήγγειλε
- Στον ανακριτή οι 3 συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου στη Νέα Μάκρη
- «Στα κρίσιμα, σε ποιον δίνεις την μπάλα για το νικητήριο σουτ;» – Τι είπε ο ΜακΚόλουμ για τον Ολυμπιακό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442