Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις, λέει το ΑΚΕΛ

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις, λέει το ΑΚΕΛ

Βολές κατά της κυπριακής κυβέρνησης για τις αποφάσεις του Eurogroup εξαπέλυσε ο γγ του ΑΚΕΛ Αντρ.Κυπριανού το πρωί του Σαββάτου. «Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στην οικονομία» τόνισε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έλεγαν ότι «αυτά τα πράγματα δεν θα τα αποδέχονταν και όμως τώρα τα αποδέχτηκαν και δεν κατάφεραν να τα εμποδίσουν». Το ΑΚΕΛ δεν αποκλείται να θέσει ακόμη και θέμα δημοψηφίσματος για το μνημόνιο.

Βολές κατά της κυπριακής κυβέρνησης για τις αποφάσεις του Eurogroup εξαπέλυσε ο γγ του ΑΚΕΛ Αντρ.Κυπριανού το πρωί του Σαββάτου. «Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις στην οικονομία» τόνισε και επισήμανε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έλεγαν ότι «αυτά τα πράγματα δεν θα τα αποδέχονταν και όμως τώρα τα αποδέχτηκαν και δεν κατάφεραν να τα εμποδίσουν».

Σύμφωνα με τον γγ του ΑΚΕΛ, δεν αποκλείεται το κόμμα να θέσει και θέμα διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της πολιτικής συμφωνίας για οικονομική στήριξη της Κύπρου, που ελήφθη στο Eurogroup. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κυπριανού.

Σημείωσε πως στη συνεδρίαση θα μελετηθούν διάφορα ενδεχόμενα, ακόμα και πιθανή έξοδος της Κύπρου από το ευρώ, αρνούμενος, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Μιλώντας στο ΡΙΚ για την απόφαση του Eurogroup, ο κ. Κυπριανού είπε πως στο κόμμα του δεν έχουν λάβει καμιά επίσημη ενημέρωση για τα αποτελέσματα και πως ό,τι ξέρουν, το έμαθαν από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.

Οι πιέσεις, συνέχισε ο κ. Κυπριανού, άρχισαν από τις 7 Δεκεμβρίου 2012, όταν «απαιτούσαν από την προηγούμενη κυβέρνηση σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις και κούρεμα των καταθέσεων, αλλά εκείνη αντιστάθηκε».

Σημείωσε ακόμη πως ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έλεγαν ότι «αυτά τα πράγματα δεν θα τα αποδέχονταν και όμως τώρα τα αποδέχθηκαν και δεν κατάφεραν να τα εμποδίσουν».

Ο γγ του ΑΚΕΛ υποστήριξε πως αυτές οι εξελίξεις θα είναι καταστροφικές για την οικονομία.

Αναφερόμενος, δε, στη στάση των Ευρωπαίων υποστήριξε πως «στην ουσία επιβάλλουν την πολιτική τους άποψη με εκδικητικό τρόπο».

Λειτούργησαν, είπε, με εμμονές και εκδικητική μανία, διότι η Κύπρος έχει καλό βιοτικό επίπεδο και προσέγγισε ξένα κεφάλαια, που επωφθαλμιούσαν οι ίδιοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024