Αθλιες συνθήκες διαβίωσης αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας, όπως διαπίστωσε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις. Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, εκατοντάδες άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι, χωρίς καμία πρόβλεψη υγιεινής, υποφέροντας από κρύο και ασθένειες, όπως φυματίωση, ψώρα, διαβήτη και νεφρικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το left.gr, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές Κώστα Ζαχαριά, Βασιλική Κατριβάνου και Αφροδίτη Σταμπουλή, καθώς και τα μέλη της οργάνωσης Αχαρνών-Μενιδίου ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ροδάκη και Γιάννη Δέδε, επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής το πρωί το Κέντρο κράτησης μεταναστών της Αμυγδαλέζας.

Οι συνθήκες κράτησης των 1.380 περίπου ανθρώπων αποτελούν ντροπή για τη χώρα, όπως διαπίστωσαν: Οι κρατούμενοι παραμένουν άπλυτοι επί δύο μήνες, καθώς στο χώρο δεν υπάρχει σαπούνι ή άλλα είδη προσωπικής φροντίδας. Αντιμετωπίζουν το κρύο με σοβαρές ελλείψεις σε ρούχα και παπούτσια, τα πλυντήρια είναι κλειδωμένα, ενώ δεν υπάρχει καν απορρυπαντικό.

Τους τελευταίους μήνες έχουν καταγραφεί περί τα 300 κρούσματα ψώρας, τα οποία αντιμετωπίζονται από την οργάνωση Ιατρική Παρέμβαση, η οποία δουλεύοντας υπό δυσχερέστατες συνθήκες, και χωρίς χρηματοδότηση από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αντίληψης, είναι πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.

Μεταξύ των κρατουμένων βρίσκονται άνθρωποι των οποίων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας της κράτησης. Ορισμένοι από αυτούς παρουσίασαν ή παρουσιάζουν φυματίωση, διαβήτη και νεφρικά προβλήματα, ενώ κάποιοι αντιμετωπίζουν επίσης ψυχιατρικά προβλήματα.

Η δυνατότητα πρόσβασης σε νοσοκομείο για τα βαρύτερα περιστατικά είναι εξαιρετικά περιορισμένη και, όσοι μεταφέρονται, επιστρέφουν χωρίς να έχουν θεραπευτεί.

Η επικοινωνία των ανθρώπων αυτών με φίλους ή νομικούς συμπαραστάτες μπορεί να γίνει μόνο μέσω καρτοτηλεφώνων, ωστόσο οι ίδιοι δεν έχουν χρήματα για τηλεκάρτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ