
Πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς των φορολογουμένων θα έχει το ΣΔΟΕ
Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση. Οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων εις βάθος δεκαετίας.
Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.
Όπως σημειώνουν Τα Νέα, οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων εις βάθος δεκαετίας.
Με βάση το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο το ΣΔΟΕ σε περίπτωση έρευνας για φορολογικές παραβάσεις έχει τη δυνατότητα να προχωρεί στην άρση του τραπεζικού απορρήτου των ελεγχόμενων προσώπων, χωρίς να απαιτείται να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει την έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.
«Το νέο σύστημα θα μας λύσει τα χέρια», τονίζει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος του ΣΔΟΕ διευκρινίζοντας ότι οι πρώτοι 2.062 ελεγκτικοί στόχοι δεν είναι άλλοι από όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.
Με το νέο όπλο ανά χείρας αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί η διασταύρωση καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων των συγγενών του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου, δίνοντας πλέον τις πρώτες σαφείς απαντήσεις για το αν τίθεται ζήτημα φοροδιαφυγής και κρυμμένου χρήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρσεναλ και Μπριζ συμφώνησαν και ο Τζόλης γίνεται οριστικά «κανονιέρης»! (pic)
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν

