Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ανοίγει το δρόμο για μείωση επιτοκίων

Η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού ανοίγει το δρόμο για μείωση επιτοκίων

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2010 υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο, μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη μικρή μόνο αύξηση των μισθών στα τέλη του 2012 αυξάνει τα περιθώρια για μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2010 υποχώρησε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Φεβρουάριο, μια εξέλιξη που σε συνδυασμό με τη μικρή μόνο αύξηση των μισθών στα τέλη του 2012 αυξάνει τα περιθώρια για μείωση επιτοκίων της ΕΚΤ.

Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,8% το Φεβρουάριο, όπως ανακοίνωσε η Εurostat την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Η αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα, τα οινοπνευματώδη και την καπνοβιομηχανία οδήγησε τον πληθωρισμό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2010, όταν είχε υποχωρήσει στο 1,6%.

Η επιβράδυνση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τις πολύ μικρές αυξήσεις στους μισθούς το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αποτυπώνει την αναιμική εικόνα της οικονομίας της Ευρωζώνης, ενώ ενισχύει τις προβλέψεις των επενδυτών και των οικονομολόγων για νέα μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στο 0,75% στη συνεδρίαση της 7ης Μαρτίου.

Αν και υπάρχουν αμφιβολίες για τον αντίκτυπο μιας νέας μείωσης, καθώς οι εμπορικές τράπεζες δεν είναι πρόθυμες να δανείσουν, οι οικονομολόγοι ισχυρίζονται ότι μια μείωση θα έστελνε θετικά μηνύματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024