Με 205 ψήφους «υπέρ», 3 ψήφους «κατά» και μία ψήφο «παρών», η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για τη χειροδικία κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Αν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί η ασυλία του «για να αθωωθεί και πάλι πανηγυρικά», όπως ο ίδιος προέβλεψε, απαίτησε να αρθεί ταυτόχρονα και η ασυλία των δύο γυναικών πολιτικών (σ.σ. της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένα Δούρου), που τον προσέβαλαν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, και έχει υποβάλει μηνύσεις σε βάρος τους, αλλά η διαδικασία προχωρά με σημαντική χρονική υστέρηση.

«Όσοι νομίζουν ότι στήνοντας δικαστήρια σε βάρος της Χρυσής Αυγής θα ανακόψουν την ραγδαία άνοδό της είναι γελασμένοι» είπε ο κ. Κασιδιάρης και χαρακτήρισε «γελοία» την αυτεπάγγελτη κατηγορία σε βάρος του για απόπειρα σοβαρής σωματικής βλάβης.

Όπως κατήγγειλε, η άσκηση δίωξης έγινε καθ’ υπόδειξη δημοσιογράφου που μετείχε στην εκπομπή, πήρε τηλέφωνο στην εισαγγελέα και με την φράση «Ελένη, έχω θέμα» υπέδειξε ουσιαστικά την άσκηση δίωξης. Όπως είπε, πρόκειται για τον ίδιο δημοσιογράφο που τώρα πάει στον ανακριτή για την υπόθεση του Μιχάλη Κυριακίδη.

«Εγώ δεν καταδέχθηκα να μηνύσω τον κ. Κασιδιάρη. Ούτε καν καταδέχθηκα να πάω στον ιατροδικαστή αν και η μελανιά ήταν εκεί 20 μέρες» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη. «Είμαι πολύ σκληρή εγώ για να πεθάνω» συνέχισε η κ. Κανέλλη και υπογράμμισε ότι κανονικά για τον κ. Κασιδιάρη θα έπρεπε να έχει αρθεί η ασυλία του από τον πρώτο μήνα, αλλά με τη βοήθεια άλλων προσώπων διέφυγε από τον τηλεοπτικό σταθμό για να γλυτώσει το αυτόφωρο.  «Ο «κύριος» αυτός, με τη βοήθεια και άλλων, έφυγε από τον σταθμό για να αποφύγει το αυτόφωρο και δε χρειάστηκε να ντυθεί παπάς. Του αρκούσε που φόραγε τα μαύρα της Χρυσής Αυγής… ευτυχώς για τους παπάδες».

«Δεν θα χρησιμοποιείτε την ιδιότητα του βουλευτή για να υπονομεύσετε τη βουλευτική ιδιότητα. Και αυτό σας το λέει άνθρωπος, που επιθυμεί άλλο κοινοβούλιο και άλλο σύστημα», τόνισε η κ. Κανέλλη. Σημείωσε πως το αδίκημα είναι αυτεπάγγελτο, πως είναι υπόθεση του κράτους να υπερασπίζεται τη δημόσια παρουσία του βουλευτή και πως η ίδια δεν καταδέχθηκε να καταθέσει μήνυση στον Ηλ. Κασσιδιάρη.

Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε επίσης στη φραστική επίθεση την οποία δέχθηκε στην ίδια εκπομπή: «κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι» λέγοντας χαρακτηριστικά : «Σε τελευταία ανάλυση, υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια, που δε μπορούν ναζιστική βρώμα να ξεπλύνουν όσα και αν είναι. Και δεν είναι από ανθρώπινη σάρκα φτιαγμένα. Ούτε τα χαλιά τα βουλευτικά είναι φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων στους φούρνους.

Πρόσθεσε πως «θέλει πολύ κουράγιο, να έχεις επιζήσει, να είσαι κομμουνιστής στην Ελλάδα και να μη ζητάς απαγόρευση των ναζιστών. Και να βασίζεσαι στην αντιμετώπισή τους από το λαό, όπως στην Τσαριτσάνη. Γιατί έτσι αντιμετωπίζονται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας