Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυσικό αέριο και Κυπριακό οι στόχοι της τρόικας, λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Φυσικό αέριο και Κυπριακό οι στόχοι της τρόικας, λέει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Την εκτίμηση ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν». Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος χαρακτήρισε «απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική» τη συμπεριφορά της τρόικας, σημειώνοντας ότι «αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ».

Την εκτίμηση ότι απώτερος στόχος της τρόικας είναι ο θαλάσσιος πλούτος στην κυπριακή ΑΟΖ και η άσκηση πίεσης σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, διατύπωσε ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δήλωσε ότι «εθελοτυφλούν, γιατί δεν θα το επιτύχουν».

Ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ, χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση στην οικονομία.

Είπε ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και πρόσθεσε ότι δεν πίστευε ποτέ ότι η συμπεριφορά της τρόικας θα ήταν «τόσο απαράδεκτη, σκληρή και εξουθενωτική».

Επανέλαβε ότι «αν η Ευρώπη εμμένει στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας και δεν θα μπορούμε να ζούμε ικανοποιητικά, καλύτερα να φύγουμε από το ευρώ». Τουλάχιστον, είπε, θα σώσουμε την αξιοπρέπειά μας.

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σίγουρα δεν θα είναι εύκολο για την Κύπρο. Όμως, πρόσθεσε, πρέπει να καταλάβουν οι Ευρωπαίοι ότι, «όταν φύγει ένας πόντος από το πουλόβερ, τότε θα ξηλωθεί ολόκληρο» και ότι, αν βγει η Κύπρος από το ευρώ, θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες.

Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Τράπεζα είπε ότι δυστυχώς επί καθημερινής βάσεως γίνονταν δηλώσεις από τους προηγούμενους κυβερνώντες εναντίον του τραπεζιτικού τομέα με αποτέλεσμα ο τομέας να πληγεί ανεπανόρθωτα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε, αφού η Ελληνική Τράπεζα λειτουργούσε θαυμάσια και αφού δεν ζήτησε βοήθεια, είναι ακατανόητο για τον ίδιο γιατί ζήτησαν να την ελέγξουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024