Επεισόδια στο Μεσολόγγι για το σχέδιο Αθηνά – Σε απεργία πείνας ο δήμαρχος
Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών στο Μεσολόγγι την Κυριακή. Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο Αθηνά, πραγματοποίησαν πορεία στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του νομου Μάριος Σαλμάς. Αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές, κάνοντας χρήση χημικών. Ο δήμαρχος της πόλης Π.Κατσούλης κατήγγειλε αστυνομική βία και ξυλοδαρμούς, κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης του κ. Σαλμά, τον οποίο κατηγορεί για ενορχήστρωση των επεισοδίων. Ανακοίνωσε, δε, ότι από τη Δευτέρα προχωρά σε απεργία πείνας.
Επεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ δυνάμεων των ΜΑΤ και διαδηλωτών στο Μεσολόγγι την Κυριακή. Οι συγκεντρωμένοι, που διαμαρτύρονταν για το σχέδιο Αθηνά, πραγματοποίησαν πορεία στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να μιλήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και βουλευτής του νομου Μάριος Σαλμάς. Αστυνομικοί εμπόδισαν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο ξενοδοχείο, κάνοντας χρήση χημικών.
Ο δήμαρχος της πόλης Π.Κατσούλης κατήγγειλε αστυνομική βία και ξυλοδαρμούς, κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης του κ. Σαλμά, τον οποίο κατηγορεί για ενορχήστρωση των επεισοδίων.
Ο δήμαρχος ανακοίνωσε, δε, ότι από τη Δευτέρα προχωρά σε απεργία πείνας.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κατσούλης αναφέρει: «Μετά από ένα μήνα εμπαιγμού, περάσαμε στη βία και τους ξυλοδαρμούς πολιτών. Καταγγέλλω την απροκάλυπτη χρήση βίας των αστυνομικών δυνάμεων, και τον ενορχηστρωτή της υφυπουργό. Η αλαζονεία του και η επίδειξη πυγμής τροφοδότησε τη χρήση της αστυνομικής βίας.
»Όμως δεν πτοούμαστε. Το δίκιο είναι με το μέρος μας. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Αύριο [Δευτέρα] ξεκινώ την απεργία πεινάς. Στις 6μμ νέα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία. Το Μεσολόγγι δεν σκύβει το κεφάλι.»
Τη Δευτέρα, στις 12:00, σπουδαστές των ΤΕΙ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία κατά του σχεδίου Αθηνά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η πρώτη νεογέννητη φώκια για το 2026 καταγράφηκε στο Αιγαίο
- Επίθεση της UEFA στη FIFA επειδή «ξεπερνά τα όρια με τα σχέδια για το Μουντιάλ»
- ΔΥΠΑ: Ποιοι μπορούν να λάβουν ειδικό επίδομα 1.250 ευρώ
- Νίκος Οικονομόπουλος – Η βραδινή βόλτα στα Ματογιάννια, η δωρεά των 10.000€ και μια καρδούλα
- Γαλάτσι:Έγκλημα ο θάνατος του 80χρονου – Τον έπνιξαν με μαξιλάρι
- Τι σημαίνει για την ελληνική διαιτησία η αποχώρηση των τριών Ευρωπαίων ελίτ


