Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι Αγανακτισμένοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και σήμερα, Κυριακή, επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.
Πορτογάλους και σήμερα, Κυριακή, επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.
&source=in.gr">
Με σύνθημα «Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!», οι Αγανακτισμένοι παίρνουν τη σκυτάλη από τους Πορτογάλους και σήμερα, Κυριακή, επιστρέφουν στην πλατεία Συντάγματος.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα και το κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή γίνεται μέσω του Facebook.
Το περασμένο Σάββατο, 2 Μαρτίου, χιλιάδες Πορτογάλοι συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις της χώρας, αντιδρώντας στις πολιτικές λιτότητας.
Η ημέρα διαμαρτυρίας δεν επελέγη τυχαία. Αντίθετα, συνέπεσε με την άφιξη στη Λισαβόνα του κλιμακίου της τρόικας που ελέγχει την πορεία του πορτογαλικού μνημονίου.
Η συμμετοχή στις πορείες ήταν μαζική. «Ο λαός κυβερνά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, υπό τους ήχους του Grandola, Vila Morena. Και τα δύο είχαν σημαδέψει την «Επανάσταση των Γαριφάλων» το 1974 και την πτώση της δικτατορίας.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).