Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Standard & Poor's αναβάθμισε την πιστοληπτική προοπτική της Πορτογαλίας

H Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική προοπτική της Πορτογαλίας

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's αναβάθμισε την προοπτική της Πορτογαλίας από «αρνητική» σε «σταθερή», διατηρώντας παράλληλα το αξιόχρεο τη χώρας στην κατηγορία «BB». Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων της.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αναβάθμισε την προοπτική της Πορτογαλίας από «αρνητική» σε «σταθερή», διατηρώντας παράλληλα το αξιόχρεο τη χώρας στην κατηγορία «BB».

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε δύο ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρατείνει τον χρόνο αποπληρωμής των δανείων της.

«Προβλέπουμε ότι οι ευρωπαίοι πιστωτές θα παρατείνουν τις ωριμάνσεις των δανείων τους προς την Πορτογαλία , γεγονός που θα περιορίσει τους κινδύνους επί της αναχρηματοδότησης του δημόσιου τομέα», εξηγεί ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Η Πορτογαλία ελπίζει και σε μία κίνηση εκ μέρους των διεθνών πιστωτών της για την χαλάρωση των στόχων του προγράμματος δημοσιονομικής λιτότητας, ώστε να ληφθεί υπόψη η μεγαλύτερη από το προβλεπόμενο επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Η χώρα επιδιώκει την παράταση του χρόνου για την επαναφορά του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με τα ισχύοντα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το 2014.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Τρίτη επί της αρχής για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας και θα ανακοινώσουν την οριστική τους απόφαση κατά τη διάρκεια της επομένης συνόδου τους τον Απρίλιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Sport: «Φοβίζουν οι δυο… μεταγραφές του Ολυμπιακού»

Η εφημερίδα της Βαρκελώνης αναλύει τα ατού των «ερυθρολεύκων» ενόψει του πέμπτου αγώνα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024