Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα 12,3 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα κέρδη της S&B το 2012

Στα 12,3 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα κέρδη της S&B το 2012

Στα 12,3 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα κέρδη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά το 2012, από 20,6 εκατ. το 2011 λόγω υψηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων και φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Στα 12,3 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα κέρδη της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά το 2012, από 20,6 εκατ. το 2011 λόγω υψηλότερων χρηματοοικονομικών εξόδων και φορολογικών επιβαρύνσεων, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο τζίρος της εταιρίας το 2012 ανήλθε στα 470,2 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 3,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 70,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση.

Η αύξηση των πωλήσεων ενσωματώνει πωλήσεις 10,5 εκατ. ευρώ από τη NYCO, ενώ αντανακλά και στοχευμένες πρωτοβουλίες για την αύξηση του τζίρου, οι οποίες συνέτειναν στην αντιστάθμιση του μειωμένου όγκου πωλήσεων και του λιγότερο ευνοϊκού προϊοντικού μίγματος σε σχέση με το 2011, σημειώνει η εταιρεία.

Εξαιρουμένης της συμμετοχής της NYCO, οι πωλήσεις του ομίλου αυξήθηκαν κατά 1% περίπου από το 2011.

Γενικά, τα κόστη το 2012 ευθυγραμμίστηκαν με αυτά του προηγουμένου έτους, καθώς οι τιμές του αργού πετρελαίου παρέμειναν κατά μέσο όρο αμετάβλητες και οι δείκτες θαλάσσιων ναύλων ήταν κατά 34% χαμηλότεροι.

Ο διευθύνων σύμβουλος της S&B, Κρίτων Αναβλαβής, δήλωσε:

«Το 2012 ήταν μια χρονιά στρατηγικής και επιχειρησιακής προόδου για την S&B μέσα σε
ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό κλίμα. Η αδιαμφισβήτητα παγκόσμια παρουσία μας και οι άρρηκτες σχέσεις με τους πελάτες που έχουμε χτίσει στη διάρκεια πολλών ετών, μας επέτρεψαν να πετύχουμε αύξηση των πωλήσεων, τόσο συνολικά, με τη συνεισφορά της NYCO, όσο και σε οργανική βάση.
Επιπλέον, σε συγκρίσιμη βάση η λειτουργική κερδοφορία ήταν αρκετά ανθεκτική παρά την εξασθένηση των μακροοικονομικών συνθηκών κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ενώ αναχρηματοδοτήσαμε με επιτυχία όλες τις δανειακές υποχρεώσεις μας, πετυχαίνοντας επιμήκυνση του ορίζοντα αποπληρωμής και καλύτερη ευθυγράμμιση της προέλευσης της χρηματοδότησης με το διεθνές προφίλ μας, οι υψηλότερες δαπάνες τόκων είχαν αρνητική επίδραση στα καθαρά κέρδη.

Η πρόοδός μας συνεχίζεται στρατηγικά, και όπως και με την απόκτηση της NYCO, έχουμε ως στόχο την ενίσχυση της αξίας της επιχείρησής μας, εισερχόμενοι σε γεωγραφικές περιοχές και σε τμήματα αγορών που ήδη εξυπηρετούμε χωρίς ωστόσο να έχουμε εδραιώσει την παρουσία μας, δημιουργώντας νέες αλυσίδες «από την αγορά στο ορυχείο» ως εφαλτήρια για τη μελλοντική μας ανάπτυξη.»

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024