Ο πρωθυπουργός θα θέσει στην τρόικα τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Την πρωθυπουργική στήριξη έχουν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει τη συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας την Πέμπτη. Η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει πρόταση για τους πολίτες που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η ρύθμιση προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, μικρότερη κατώτατη μηνιαία δόση, αλλά και αυστηρές συνέπειες αν ο οφειλέτης θα διακόψει την πληρωμή των δόσεων.
Την πρωθυπουργική στήριξη έχουν οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και το ζήτημα αναμένεται να απασχολήσει την συνάντηση του Αντ.Σαμαρά με τους επικεφαλής της τρόικας την Πέμπτη.
Η κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει μια πρόταση για ένα πιο ευέλικτο πλαίσιο διευκολύνσεων τμηματικής εξόφλησης στο οποίο οι φορολογούμενοι που αντικειμενικά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις θα υπάγονται με ευνοϊκότερους όρους.
Η ρύθμιση προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, μικρότερη κατώτατη μηνιαία δόση, αλλά και αυστηρές συνέπειες αν ο οφειλέτης θα διακόψει την πληρωμή των δόσεων.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης κάνουν διάκριση των οφειλών ανάλογα με την προέλευσή τους, εξετάζουν τη φοροδοτική ικανότητα κάθε οφειλέτη, προβλέπουν την παράταση της ισχύς της ρύθμισης προκειμένου να μην βγαίνει εκτός ρύθμισης ο οφειλέτης με την πρώτη δυσκολία, ενώ προβλέπει και την άμεση ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης εάν ο φορολογούμενος δεν πληρώσει εμπρόθεσμα.
Άλλωστε το ζήτημα το έχει ήδη θέσει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ.Θεοχάρης στην τρόικα και πληροφορίες αναφέρουν πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕΕ και της ΕΚΤ έχουν δείξει κατανόηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442