Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν επί του σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα για την πυρηνική δοκιμή. Η Ρωσία, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένα τέτοιο σχέδιο αλλά υπό προϋποθέσεις. Διπλωμάτες ανέφεραν ότι ελπίζουν το σχέδιο ψηφίσματος να τεθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τρίτης. Πρόσθεσαν ότι πιθανώς το Συμβούλιο θα ψηφίσει επί του νέου σχεδίου κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

ΗΠΑ και Κίνα συμφώνησαν επί του σχεδίου ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Βόρεια Κορέα για την πυρηνική δοκιμή.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, είναι έτοιμη να υποστηρίξει σχέδιο απόφασης το οποίο προβλέπει την επιβολή κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, εάν το σχέδιο αυτό αφορά μόνο το πυρηνικό και το πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε σήμερα ανώτερος διπλωμάτης.

«Θα το δεχτούμε, εάν τα περιοριστικά μέτρα (στην απόφαση για τις κυρώσεις) δεν υπερβαίνουν τα πυρηνικά και πυραυλικά ζητήματα που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα» μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο τον ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκενάντι Γκατίλοφ.

Οι λεπτομέρειες, ωστόσο, του σχεδίου δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές.

Οι κυρώσεις θα επιβληθούν ως πράξη αντιποίνων της διεθνούς κοινότητας στην τρίτη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, ανέφεραν διπλωματικές πηγές του ΟΗΕ.

Διπλωμάτες ανέφεραν ότι ελπίζουν το σχέδιο ψηφίσματος να τεθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τρίτης. Πρόσθεσαν ότι πιθανώς το Συμβούλιο θα ψηφίσει επί του νέου σχεδίου κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Το γραφείο τύπου του ΟΗΕ σε ξεχωριστή τοποθέτηση του ανακοίνωσε ότι το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας στο οποίο αυτό το μήνα προεδρεύει η Ρωσία, θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών για τη Βόρεια Κορέα στις 16:00 (GMT) της Τρίτης στη Νέα Υόρκη.

Στη Βόρειο Κορέα έχει απαγορευτεί η ανάπτυξη πυραυλικής και πυρηνικής τεχνολογίας, βάσει των κυρώσεων που επιβλήθηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη μετά τις δοκιμές του 2006 και του 2009.

Η Πιονγιανγκ τόνισε ότι η πυρηνική δοκιμή ήταν ένα «αυτο-αμυντικό μέτρο» που κατέστη αναγκαίο λόγω της «αυξημένης εχθρότητας των ΗΠΑ».

«Είναι μόνο η πρώτη απάντηση στην οποία προχωρήσαμε με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας. «Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να δείχνουν εχθρότητα και περιπλέκουν την κατάσταση, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ισχυρότερες, δεύτερες και τρίτες απαντήσεις σε διαδοχικά βήματα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024