Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, εξαιτίας της απεργίας της Iberia
Δεύτερη ημέρα σήμερα, Τρίτη, της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia. Η απεργία προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες.
Δεύτερη ημέρα σήμερα, Τρίτη, της απεργίας που πραγματοποιούν οι μισθωτοί της ισπανικής αεροπορικής εταιρείας Iberia. Η απεργία προκάλεσε την ακύρωση 239 πτήσεων, ανακοίνωσαν διάφορες αεροπορικές εταιρείες.
Οι εργαζόμενοι της Iberia διαμαρτύρονται για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η μητρική της εταιρείας, ο βρετανικός όμιλος IAG, το οποίο προβλέπει την περικοπή περίπου 3.800 θέσεων εργασίας.
Η Iberia ακύρωσε 76 πτήσεις, δηλαδή το 40% των πτήσεών της που προβλέπονταν για την Τρίτη, δεύτερη ημέρα της νέας πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησής της, στην πραγματοποίηση της οποίας κάλεσαν τα συνδικάτα.
Οι μισθωτοί της ισπανικής εταιρείας είχαν απεργήσει ξανά από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου.
Οι αεροπορικές εταιρείες Air Nostrum και Iberia Express, θυγατρικές της Iberia, αναγκάστηκαν να ακυρώσουν 89 και 22 πτήσεις αντίστοιχα. Επίσης η Vueling, της οποίας το 46% ανήκει στον IAG, ακύρωσε 52 πτήσεις.
Οι επιβάτες που επηρεάστηκαν είτε αποζημιώθηκαν είτε τους δόθηκε η δυνατότητα να επιβιβαστούν σε άλλες πτήσεις, όπως είχε συμβεί και κατά την πρώτη εβδομάδα της απεργίας, δήλωσε εκπρόσωπος της Iberia, η οποία πρόσθεσε ότι γίνεται σεβαστή η παροχή του ελαχίστου των υπηρεσιών όπως προβλέπεται από την ισπανική νομοθεσία.
Η αεροπορική εταιρεία έχασε 3 εκατομμύρια ευρώ για κάθε μία ημέρα κατά την πρώτη απεργιακή κινητοποίηση, από τις 18 ως τις 22 Φεβρουαρίου.
Τα συνδικάτα του ομίλου έχουν ήδη ζητήσει την πραγματοποίηση και μιας τρίτης σειράς απεργιών από τις 18 ως τις 22 Μαρτίου.
Οι συνδικαλιστές της εταιρείας επισημαίνουν ότι το σχέδιο αναδιάρθρωσης του IAG, της κοινοπραξίας που δημιουργήθηκε από την συγχώνευση της Iberia και της British Airways, το οποίο προβλέπει μείωση 15% του δυναμικού της ισπανικής εταιρείας, μοιάζει με μια προσπάθεια διάλυσης της Iberia προς όφελος της βρετανικής αεροπορικής εταιρείας.
«Εμείς πληρώνουμε το διαρθρωτικό έλλειμμα χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει η British Airways, για να καταβάλει τις συντάξεις της και για να ανταπεξέλθει στο σχέδιό της για αύξηση και ανανέωση του στόλου της» απάντησε ο Χούστο Περάλ, του συνδικάτου πιλότων Sepla, σε ερώτηση που του έγινε από την δημόσια ισπανική τηλεόραση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
- Διαδοχικές συναντήσεις Γεραπετρίτη στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η διεθνής αρχιτεκτονική ασφάλειας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442