Κυβέρνηση οκτώ σημείων προτείνει ο Μπερσάνι, «ας μας πει ο Γκρίλο τι θα κάνει»
Τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων φαίνεται ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη Βουλής και Γερουσίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, επιμένοντας να κοιτά προς το μέρος των εκλεγέντων με τα «Πέντε Αστέρια» (M5S) του Γκρίλο. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του στον πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S «συνεδρίασαν» κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στη Ρώμη.
Τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων φαίνεται ότι θα ζητήσει την εμπιστοσύνη Βουλής και Γερουσίας παρουσίασε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι του PD, επιμένοντας να κοιτά προς το μέρος των εκλεγέντων με τα «Πέντε Αστέρια» (M5S) του Γκρίλο.
Το PD κυριαρχεί στη Βουλή αλλά χρειάζεται συμμάχους για τη Γερουσία. Ο αρχηγός του πρώτου κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει την πρότασή του στον πρόεδρο την Τετάρτη, ενώ οι βουλευτές και γερουσιαστές του M5S «συνεδρίασαν» κεκλεισμένων των θυρών σε ξενοδοχείο στη Ρώμη.
Σε συνέντευξή του στο Rai3, ο Μπερσάνι ανέφερε τα οκτώ σημεία στη βάση των οποίων θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Πρόκειται για την υπερψήφιση νομοθεσίας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της μαφίας, και νόμου εναντίον «συγκρουόμενων συμφερόντων» πολιτικών με επιχειρηματική δραστηριότητα, μέτρα για «πιο νηφάλια και λιγότερο ακριβή πολιτική» και μεταρρύθμιση των πολιτικών κομμάτων.
Τον οκτάλογο συμπληρώνουν επεμβάσεις στα επείγοντα προβλήματα σε κοινωνία, οικονομία και δικαιώματα, «όπως η υπηκοότητα, τα ομόφυλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην ανώτατη εκπαίδευση».
«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» είπε ο Μπερσάνι, όσον αφορά την τύχη που θα έχει η πρόταση σε Βουλή και Γερουσία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη Γαλλία προστίθεται ένας νέος εκατομμυριούχος κάθε 15 λεπτά – Τι ισχύει στην Ευρώπη και πού βρίσκεται η Ελλάδα;
- Το τελευταίο αντίο στην αιώνια ελεύθερη, Πάολα Ρεβενιώτη
- Καθηγητής Νομικής στην Οξφόρδη: «Ο Δημητριάδης είναι ύποπτος πολύ σοβαρών κακουργημάτων»
- Άργος: «Δεν είχαμε πρόθεση να σκοτώσουμε τον 20χρονο» – Τι ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους οι δύο αστυνομικοί
- Το βίντεο της Euroleague μετά την παραμονή του Παπανικολάου στον Ολυμπιακό που συγκίνησε
- Ολοκληρώθηκε το 28ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης: Καμία δημοκρατία δεν είναι ασφαλής όταν η εξουσία δεν ελέγχεται
- Τροχαίο με την εμπλοκή λεωφορείου και δύο ΙΧ στον Πειραιά – Δύο τραυματίες
- Σοβαρό τροχαίο στη Μεσαρά: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442