4ο Ποδηλατικό Καρναβάλι (2013)
Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου, στις 19.00 στη Θεσσαλονίκη, με στόχο το πάντρεμα της παράδοσης του Καρναβαλιού, με την αναβίωση της παράδοσης του ποδηλάτου στην Ελλάδα. Για αυτή την χρονιά το Ποδηλατικό Καρναβάλι έχει κεντρικό θέμα «Ό,τι Λάμπει Δεν είναι Χρυσός«. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία […]
Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος Μίδας, με την συνοδεία των Χρυσοθήρων, των Golden Boys και των Χρυσοδρέπανων Χάρων από την Χαλκιδική, θα μετατρέπει οτιδήποτε αγγίζει σε χρυσό, και θα σας υπενθυμίσει την ματαιότητα ενός μη ωφέλιμου ορυκτού, που καταστρέφει δάση, γη, αέρα και νερό για την εξόρυξη του. Παράλληλα οι Λιγνιτολάγνοι από την Κοζάνη, συνεχίζουν το φετίχ της παραγωγής ενέργειας από ένα ορυκτό που σκοτώνει.
Στο Ποδηλατικό Καρναβάλι πραγματοποιείται μια μεγάλη παρέλαση μεταμφιεσμένων ποδηλατιστών και πεζών, με θεματικές ομάδες και αποκριάτικα άρματα συμβολικού και σατυρικού χαρακτήρα, συνοδευόμενα από τον Βασιλιά και την Βασίλισσα του Καρναβαλιού. Μετά την παρέλαση ακολουθεί ένα ξέφρενο γλέντι για όλη την πόλη, με άφθονο κρασί, φαγητό, ζωντανή μουσική, dj set, προβολές, γαϊτανάκι, ξυλοπόδαρους και άλλες εκπλήξεις μέχρι την ανατολή του ηλίου, ενώ γίνεται και η παραδοσιακή καύση του βασιλιά καρνάβαλου.
Πρόγραμμα
19.00
Συγκέντρωση για την παρέλαση ποδηλάτων + πεζών
~22.00 Πάρτι με Κρούση ομάδα κρουστών, Miss Dynamite, Hollyrabit + Slammin’ Danny A., Γυμνός Ποδηλάτης + GG, Kakaboss Band
Ζωντανή μετάδοση μέσω από Livemedia.gr!
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων), η οποία για άλλη μια χρονιά έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει κανονική πεζοδρομημένη πλατεία αλλά ως τώρα παραμένει ένας κυκλοφοριακός κόμβος. Παράλληλα ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας απειλείται να ξαναγίνει δρόμος, για την εξυπηρέτηση του αθεράπευτου αυτοκινητιστή που ακόμη και στην κρίση επιμένει στη άσκοπη χρήση του. Επιπλέον για το ποδήλατο το αίτημα ώστε να γίνει ένας πραγματικός ποδηλατόδρομος στο δεξί τμήμα της Λεωφόρου Νίκης ώστε να μην γίνεται το αδιαχώρητο επί του πεζοδρομίου στην παραλία παραμένει αρνητικό.
Στην διάρκεια της προετοιμασίας το Ποδηλατικό Καρναβάλι χρησιμοποιεί το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου στέλνοντας ένα μήνυμα για την οριστική παράδοση των στρατοπέδων στην κοινωνία ως ελεύθεροι πράσινοι χώροι, με ήπιες εναλλακτικές δραστηριότητες, χωρίς επιπλέον τσιμέντο. Μαζί με την ΔΕΘ και το 3ο Σώμα Στρατού είναι η τελευταία ευκαιρία για ανάσα σε μια πόλη με τον ελάχιστο δείκτη πρασίνου και υψηλότατο δείκτη ρύπανσης.
Το Καρναβάλι/Αποκριά παραδοσιακά βασίζεται στις αρχαίες Διονυσιακές και στις νεώτερες Ρωμαϊκές γιορτές, ενώ σημαίνει αποχή από το κρέας. Την Τσικνοπέμπτη γίνεται μεγάλο φαγοπότι για την προετοιμασία της νηστείας της Σαρακοστής. Το Ποδηλατικό Καρναβάλι την Τσικνοπέμπτη θέλει συμβολικά να προτείνει την αποχή από την κουλτούρα του αυτοκινήτου.
Το Ποδηλατικό Καρναβάλι καλεί συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν με την δική τους θεματική ομάδα καρναβαλιστών και μη-μηχανοκίνητων αρμάτων, και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Για την συμμετοχή σας στείλτε e-mail στο info@bikecarnival.gr.
Ποτε – Πού
Τσικνο-Πέμπτη 7 Μαρτίου 19.00, Θεσσαλονίκη
Πλατεία Χρηματιστηρίου, περιοχή Βαλαωρίτου (Ερμού-Συγγρού-Φράγκων)
- Πάει για Γερεμέγεφ ο ΠΑΟΚ – Τα δεδομένα της υπόθεσης
- «Κάτσε κάτω» – Η στιγμή της σύλληψης του 16χρονου γιου του Κατρίνη στο Χαλάνδρι
- Οι μεγαλύτερες αντλίες θερμότητας του κόσμου μπορούν να θερμάνουν ολόκληρες πόλεις
- Floral Ribbon: Μία συλλογή που μετατρέπει κάθε προπόνηση σε μία προσωπική στιγμή έκφρασης
- Επισκευάζεται κτίριο-τοπόσημο στο Γαλαξίδι
- Τρεις παίκτριες της Εθνικής στις υποψήφιες της European Aquatics για την κορυφαία πολίστρια
- «Είχαν κάνει τα πάντα» – Οι τραγικές προσπάθειες του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του να βοηθήσουν τον γιο τους πριν το φρικτό έγκλημα
- Ουκρανία: Κίεβο και Ευρωπαίοι συστήνουν Επιτροπή Πολεμικών Αποζημιώσεων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 16.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/marc-sendra-martorell-vXR-_zOOsEA-unsplash-1-136x85.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442