Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν και Συρία στην ατζέντα της ευρωπαϊκής περιοδείας του Τζον Κέρι

Ιράν και Συρία στην ατζέντα της ευρωπαϊκής περιοδείας του Τζον Κέρι

Περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Ο Τζ.Κέρι βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον γάλλο πρόεδρο και τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς. Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι η συριακή αντιπολίτευση χρειάζεται περισσότερη βοήθεια. Παράλληλα, δήλωσε ότι οι δύο ημέρες συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν «χρήσιμες» και πρόσθεσε ότι μία πιο σοβαρή ενασχόληση από την πλευρά του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία.

Περιοδεία στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. Ο Τζ.Κέρι βρέθηκε στο Παρίσι, όπου συναντήθηκε με τον γάλλο πρόεδρο και τον γάλλο ομόλογό του, Λοράν Φαμπιούς.

Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι η συριακή αντιπολίτευση χρειάζεται περισσότερη βοήθεια.

Δεν δήλωσε, πάντως, εάν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να προσφέρουν μεγαλύτερη βοήθεια.

«(Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ) πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση και πρέπει να τον πείσουμε γι’ αυτό. Πιστεύω ότι η αντιπολίτευση χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια για να τα καταφέρει. Εργαζόμαστε μαζί για να έχουμε μια ενωμένη στάση γι’ αυτό το θέμα» λέει.

«Εξετάζουμε και αναπτύσσουμε τρόπους για να επιταχύνουμε τη μετάβαση που επιζητά ο συριακός λαός και η οποία του αξίζει» είπε ο Κέρι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον γάλλο ομόλογό του Λοράν Φαμπιούς.

Σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι ο Λευκός Οίκος μελετά την αλλαγή της πολιτικής του απέναντι στον πόλεμο στη Συρία και ενδέχεται να στείλει στους αντάρτες αλεξίσφαιρα γιλέκα και στρατιωτικά οχήματα, καθώς και να παράσχει στρατιωτική εκπαίδευση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι δύο ημέρες συνομιλιών με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα ήταν «χρήσιμες» και πρόσθεσε ότι μία πιο σοβαρή ενασχόληση από την πλευρά του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μακροπρόθεσμη, περιεκτική συμφωνία.

Ο Τζον Κέρι επανέλαβε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη για διμερείς συνομιλίες με το Ιράν.

«Το Ιράν ξέρει τι πρέπει να κάνει, ο (αμερικανός) πρόεδρος είναι ξεκάθαρος στην αποφασιστικότητά του να εφαρμόσει την πολιτική του, έτσι ώστε το Ιράν να μην αποκτήσει πυρηνικό όπλο» είπε.

Ο αμερικανός υπουργός θα μεταβεί στη Ρώμη για να συμμετάσχει σε διεθνή διάσκεψη για τη Συρία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024