Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πολύ κακή» δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν πολύ κακή» δηλώνει ο Θ.Πάγκαλος

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τα όσα αναφέρει στο βιβλίο του, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βήμα 99,5. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, είπε ότι ήταν «πολύ κακή κυβέρνηση», ωστόσο, το πρόγραμμα με το οποίο διεκδίκησε την εξουσία ήταν σωστό.

Για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και το βιβλίο του, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, στον Βήμα FM.

Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι ήταν «πολύ κακή κυβέρνηση», ωστόσο, το πρόγραμμα με το οποίο διεκδίκησε την εξουσία ήταν σωστό.

«Είχε διαγνώσει την ανάγκη περιορισμού του κράτους και του κρατικού τομέα και ιδιωτικοποιήσεων παντού και εφαρμογής των μηχανισμών της αγοράς. Αυτά είναι πολύ σωστά πράγματα κατά την άποψη μου και αν είχαν γίνει από τότε, θα μας γλίτωναν» τόνισε.

Ο κ. Πάγκαλος αναγνώρισε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως αντιπολίτευση τότε, τον «έσκισε»: «Όμως οι μεγάλοι άνδρες είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν αυτά που πιστεύουν, άσχετα από το τι λέει η αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης φοβούμαι ότι δεν θα είναι μεγάλος άνδρας, διότι τις ιδέες του δεν τις εφάρμοσε. Θα σας θυμίσω ότι σε όλη τη διάρκεια της κυβερνήσεως του μια ιδιωτικοποίηση έγινε και κάθισε τρία χρόνια στην κυβέρνηση. Ήταν αρκετός χρόνος για να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις.»

Για τον πρώην υπουργό, οι καλύτερες κυβερνήσεις ήταν «προφανώς οι κυβερνήσεις που μετείχα εγώ με οποιοδήποτε ρόλο», για να συνεχίσει:

«Πιστεύω ότι υπήρξαν κυβερνήσεις που παίξανε πολύ σημαντικό ρόλο. Θα ονομάσω τη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου, την πρώτη περίοδό του μέχρι το 1985. Η πρώτη περίοδος Σημίτη ήταν πάρα πολύ σημαντική και έπαιξε σημαντικό ρόλο και υπήρξαν και κυβερνήσεις που ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές. Η κυβέρνηση Καραμανλή που ήταν εξαρχής καταστροφική και μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε.»

Για το ΠΑΣΟΚ και τα εσωκομματικά, εξέφρασε την άποψη ότι το κόμμα θα μπορέσει πολύ εύκολα να κατακτήσει τη θέση που του ανήκει, εάν η σημερινή ηγεσία έχει το θάρρος και την αποφασιστικότητα να προβάλει στο συνέδριο ως θέματα συζήτησης ζητήματα που μπορούν να προκαλέσουν τη ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024