Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναδιατύπωση επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά

Αναδιατύπωση επίμαχων άρθρων του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά

Σε αναδιατυπώσεις των επίμαχων διατάξεων (άρθρα 62 και 83) που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε αναδιατυπώσεις άρθρων που προβλέπουν ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ωστόσο, ο εισηγητής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ακόμα και έτσι το κόμμα δεν θα τα ψηφίσει.

Σε αναδιατυπώσεις των επίμαχων διατάξεων (άρθρα 62 και 83) που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε αναδιατυπώσεις άρθρων που προβλέπουν ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τις αναδιατυπώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ειδικά για τα άρθρα 62 και 83 του νομοσχεδίου, ο υπουργός ανέφερε ότι εξαιρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες συντρέχουν λόγοι δημοσίου και εθνικού συμφέροντος, αλλά και υποθέσεις έγκρισης καταστατικού οργανώσεων.

Παρά και τις αναδιατυπώσεις, ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ θα αρνηθεί την υπερψήφισή τους.

«Σας εφιστώ την προσοχή. Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν είναι αρκετά για να άρουν την κάθετη αντίρρησή μας στη φιλοσοφία των διατάξεων 62 και 83», είπε ο κ. Νεράντζης, ενώ δήλωσε αντίθετος και με την ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024