
Επίθεση ΚΚΕ σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Δαμανάκη
Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ότι για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού παραμένει ανοιχτό. «Οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει σε σχόλιό του, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
Την αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσε η δήλωση της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη ότι για την Κομισιόν το θέμα του κατώτατου μισθού παραμένει ανοιχτό.
«Οι δηλώσεις της Μ. Δαμανάκη επιβεβαιώνουν ότι ΕΕ, κυβέρνηση και πλουτοκρατία είναι αποφασισμένες να βυθίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων» επισημαίνει σε σχόλιό του, εξαπολύοντας επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Η δημιουργία πάμφτωχων εργαζομένων, μέσα από τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν οι καπιταλιστικές επενδύσεις και να έλθει η ανάκαμψη, την οποία εξωραΐζουν στα μάτια του λαού τόσο η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα άλλα κόμματα του ‘ευρωμονόδρομου’» προσθέτει το ΚΚΕ.
Στο ίδιο σχόλιο επισημαίνεται ότι για τον προαναφερθέντα λόγο, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «με τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του, παίρνει πίσω τη δέσμευση για άμεση, με νόμο, αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, και την αντικαθιστά με την ‘κούφια’ υπόσχεση για σταδιακή αποκατάσταση, αν και εφόσον η ελληνική οικονομία επανέλθει στα επίπεδα προ κρίσης».
«Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι να εγκαταλείψουν τα κόμματα που ‘πίνουν νερό’ στο όνομα της καπιταλιστικής ανάκαμψης και του ‘ευρωμονόδρομου’. Να διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, να δυναμώσουν τον αγώνα και τη συμμαχία τους με τα άλλα λαϊκά στρώματα και να γυρίσουν τις πλάτες στις συνταγές της ίδιας διαχείρισης» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442