Αποζημίωση υποχρεώθηκε να καταβάλει δήμος για ζημιές από πτώση δέντρου
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση η οποία υποχρέωσε το Δήμο Ηλιούπολης να καταβάλλει σε πέντε πολίτες το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον τραυματισμό δύο εξ αυτών από την πτώση δέντρου και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα.
Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση η οποία υποχρέωσε το Δήμο Ηλιούπολης να καταβάλλει σε πέντε πολίτες το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον τραυματισμό δύο εξ αυτών από την πτώση δέντρου και τις ζημιές που προκλήθηκαν σε δύο αυτοκίνητα.
Όπως υπογραμμίζεται στη δικαστική απόφαση, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δήμου ως «προς την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία χώρων πρασίνου, υπαίθριων κοινόχρηστων χώρων και των δεντροστοιχιών που βρίσκονται εντός των εδαφικών του ορίων».
Η αρμοδιότητα μάλιστα αυτή «αφορά και στη λήψη κατάλληλων μέτρων από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, στον προληπτικό έλεγχο της κατάστασης των μεγάλων δέντρων και σε περίπτωση διαπίστωσης κινδύνου πτώσης αυτών, στην επίκαιρη σήμανση του χώρου (τοποθέτηση κατάλληλης προειδοποιητικής πινακίδας, εκκένωση περιβάλλοντος χώρου, απαγόρευση διέλευσης πεζών και τροχοφόρων οχημάτων), καθώς και στην έγκαιρη αποκοπή του δέντρου, προκειμένου να μη διακυβεύεται η ασφαλής χρήση των κοινόχρηστων χώρων από τους πολίτες και να μην προκαλούνται υλικές ζημιές».
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).