Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον ανακριτή ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος για υπόθεση διαφθοράς

Στον ανακριτή ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος για υπόθεση διαφθοράς

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος οδηγείται το Σάββατο ενώπιον ανακριτή με φόντο τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του και κινδυνεύουν να κλονίσουν ανεπανόρθωτα το κύρος της μοναρχίας του οίκου των Βουρβόνων. Ο Ινιάκι Ουνδαγαρίν φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος οδηγείται το Σάββατο ενώπιον ανακριτή με φόντο τις κατηγορίες διαφθοράς που έχουν διατυπωθεί σε βάρος του και κινδυνεύουν να κλονίσουν ανεπανόρθωτα το κύρος της μοναρχίας του οίκου των Βουρβόνων.

Ο Ινιάκι Ουνδαγαρίν φέρεται ύποπτος για διασπάθιση περίπου έξι εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω της μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.

Ο 45χρονος πρώην παίκτης της Ολυμπιακής ομάδας χάντμπολ της Ισπανίας χρίστηκε Δούκας της Πάλμα της Μαγιόρκα όταν παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Κριστίνα το 1997.

Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους και στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια.

Ο Ουνδαγαρίν και ο συνέταιρός του Ντιέγκο Τόρες φέρονται ύποπτοι για τεχνητή υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου αφ’ ενός να απαλλάσσονται από φόρους κι αφ’ ετέρου να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα. Οι διωκτικές αρχές αποκαλύπτουν πως ο Ουνδαγαρίν χρησιμοποιούσε βασιλικά καταλύματα προκειμένου να κλείσουν τις επαγγελματικές τους συμφωνίες.

Ο Δούκας προσήλθε στον ανακριτή Χοσέ Κάστρο και προ ενός έτους για να καταθέσει σχετικά με την υπόθεση, η οποία χρονολογείται από το 2011 και αρνήθηκε πως διέπραξε την παραμικρή παρανομία.

Ο Κάστρο δήλωσε πρόσφατα πως ο Ουνδαγαρίν χρησιμοποίησε την ιδιότητά του ως μέλους της βασιλικής οικογένειας προκειμένου να εξασφαλίσει ιδιαίτερα προσοδοφόρα συμβόλαια.

Η βασιλική οικογένεια έχει λάβει αποστάσεις από τον γαμπρό στην υπόθεση αυτή. Ο βασιλιάς, ο πρίγκιπας διάδοχος Φελίπε και η σύζυγός του Λετίθια αποφεύγουν να εμφανίζονται δημοσίως μαζί του, ενώ και η φωτογραφία του έχει αφαιρεθεί από την επίσημη ιστοσελίδα του Οίκου.

Παρά ταύτα, η υπόθεση ενέχει τον κίνδυνο να βλάψει ανεπανόρθωτα την εικόνα της οικογένειας.

Το Σάββατο θα απαντήσει στον ανακριτή και ο Κάρλος Γκαρθία Ρεβένγα, γραμματέας της Κριστίνα και της μικρότερης αδελφής της πριγκίπισσας Ελένα, ο οποίος φέρεται επίσης ύποπτος ότι ενέχεται προσωπικά στις παράνομες δοσοληψίες του Ινστιτούτου Νόος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024