Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A3 e-tron: Ο ρεαλισμός του ηλεκτροκίνητου μέλλοντος

Audi A3 e-tron: Ο ρεαλισμός του ηλεκτροκίνητου μέλλοντος

Μια πρωτότυπη και plug-in hybrid εκδοχή του premium μικρομεσαίου θα αναλάβει να δώσει από το “floor” της Γενεύης μια γεύση από το –κοντινό- μέλλον στην γκάμα εκδόσεων των μοντέλων της Audi.


Την επόμενη ημέρα της αυτοκίνησης που, για την Audi, βρίσκεται στην τεχνολογία plug-in hybrid θα επιχειρήσει να παρουσιάσει η γερμανική φίρμα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, με ένα, αντίστοιχης τεχνολογίας, πρωτότυπο, A3 e-tron.

Το A3 e-tron plug-in hybrid, συστήνεται ως ένα «αυθεντικό» Audi και στοιχειοθετεί τον ισχυρισμό του με τη συνδυαστική ισχύ του η οποία ανέρχεται σε 204 ίππους και 350 Nμ ροπής.

Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 7,6 δευτερόλεπτα και να φτάνει την μέγιστη ταχύτητα των 222 χλμ./ώρα, τη στιγμή που οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 1,5 λιτρα/100 χλμ. και σε 35 γραμμ./χλμ. αντιστοίχως.

Πίσω από αυτήν την ευοίωνη αντίθεση βρίσκεται ο συνδυασμός μιας τροποποιημένης εκδοχής του γνωστού TFSI κινητήρα των 1,4 λίτρων με απόδοση 150 ίππους και ενός ηλεκτρικού μοτέρ ισχύος 102 ίππων. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς του Α3 μέσω του, επίσης γνωστού, κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, έξι σχέσεων S-tronic.

Παράλληλα με τις πολυεπίπεδες επιδόσεις του, όπως ισχύει συνήθως για τα οχήματα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, το Audi A3 e-tron διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης και μπορεί να κινηθεί βασιζόμενο είτε αξιοποιώντας τον βενζινοκινητήρα του είτε τον ηλεκτροκινητήρα ή το συνδυασμό τους.

Στην ηλεκτροκίνητη λειτουργία το Audi A3 e-tron έχει αυτονομία 50 χλμ. ενώ η μέγιστή ταχύτητά του μπορεί να φτάσει έως και τα 130 χλμ./ώρα.

auto.in.gr

Sports in

Ο «Superman» Ποντένσε έκλεισε εισιτήριο για τις 25 Ιουλίου, ο Ολυμπιακός όμως θέλει Ευρώπη στις… 25 Σεπτέμβρη (vids)

Ο Ντανιέλ Ποντένσε ανάγκασε τη Λεωφόρο να υποκλιθεί στο ταλέντο του και έκανε ήδη μια… δουλειά για τον Ολυμπιακό. Αλλά…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024