Σαρωτική επανεκλογή Κορέα στην προεδρία του Ισημερινού
Με ποσοστό γύρω στο 60% επανεξελέγη στην προεδρία του Ισημερινού ο Ραφαέλ Κορέα, αφήνοντας πολύ πίσω τον συντηρητικό αντίπαλό του Γκιγιέρμο Λάσο. Μιλώντας από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του 50% των αποτελεσμάτων, ο Κορέα τόνισε ότι τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ» της χώρας του είναι ο δεύτερος μεγάλος ηττημένος της αναμέτρησης.
Με ποσοστό γύρω στο 60% επανεξελέγη στην προεδρία του Ισημερινού ο Ραφαέλ Κορέα, αφήνοντας πολύ πίσω τον συντηρητικό αντίπαλό του Γκιγιέρμο Λάσο.
Μιλώντας από το μπαλκόνι του προεδρικού μεγάρου, λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση του 50% των αποτελεσμάτων, ο Κορέα τόνισε ότι τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ» της χώρας του είναι ο δεύτερος μεγάλος ηττημένος της αναμέτρησης.
Μάλιστα δεσμεύθηκε να φέρει στο Κογκρέσο νέο νόμο για το νομικό πλαίσιο που διέπει τα Μέσα Ενημέρωσης.
«Βασικός μου στόχος είναι σε αυτή τη χώρα να κυβερνά ο λαός και όχι αυτοί που έχουν το χρήμα για να αγοράσουν ένα έντυπο» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Κορέα, ο οποίος κυβερνά από το 2007 θα ορκιστεί στις 24 Μαΐου μαζί με τον αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βραζιλία: Μονοκινητήριο αεροσκάφος συντρίβεται σε πολυκατοικία στο Μπέλο Οριζόντε
- Eurogroup: Για «στασιμοπληθωριστική τάση», μιλά ο Πιερρακάκης, για «σοκ στασιμοπληθωρισμού» ο Ντομπρόβσκις
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Πύραυλοι παντού αν μας επιτεθούν
- ΕΣΥ: Νοσηλεύτρια στο ΤΕΠ Ρεθύμνου εξηγεί γιατί παραιτήθηκε μετά από 20 χρόνια
- Γιορτή σήμερα 5 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι 3-3: Δεν κέρδισε, αλλά έφυγε χαρούμενη σε απίθανο ματς



