Ο Πλατανιάς πήρε το ντέρμπι της Κρήτης, φεύγοντας νικητής από το Ηράκλειο με 3-1 επί του ΟΦΗ και κατακτώντας ένα πολύτιμο «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΟΦΗ λόγω αποβολής του Μπούρμπου στο 63′.

Η ομάδα των Χανίων ήταν καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο και εκμεταλλεύτηκε τις αντεπιθέσεις για να φτάσει στη νίκη με γκολ των Μονιάκη (αυτογκόλ), Γιάννου, Μαραγκουδάκη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο ο Πλατανιάς είχε την ευστοχία και με δύο τέρματα στο πρώτο εικοσάλεπτο έθεσε γερές βάσεις για την τελική επικράτηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα και μείωσε το σκορ με τον Σαρ, όμως έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπούρμπου στο 63′.

Κάτι που εκματελλεύτηκε ο Πλατανιάς που με αντεπίθεση πέτυχε και τρίτο γκολ και πήρε μεγάλη «βαθμολογική» ανάσα.

Το φιλμ του αγώνα

2′ ΑΥΤΟΓΚΟΛ 0-1: Σέντρα του Κάλαϊτζιτς από αριστερά, ο Μονιάκης προσπάθησε να διώξει και με αριστερό βολ πλανέ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Τρομερό… αυτογκόλ!

22′ ΓΚΟΛ 0-2: Σέντρα του Ναζλίδη από αριστερά, ο Γιάννου πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Αγριμάκη για το 2-0.

49′ ΓΚΟΛ 1-2: Εκτέλεση φάουλ από τον Βερόν εκτέλεσε φάουλ, ο Σόουζα πήρε την κεφαλιά και ο Σαρ με κοντρόλ και ωραίο σουτ μείωσε για τον ΟΦΗ

83′ ΓΚΟΛ 1-3: Ο Μαραγκουδάκης βγαίνει στην αντεπίθεση και μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα Αγριμάκη, σκοράρει

Γήπεδο: «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης»

Διαιτητής/Βοηθοί: Τριτσώνης (Αθηνών)/Ακρίβος (Αθηνών), Κοντίζας (Πειραιά)

ΟΦΗ (Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (84′ Κανούλας), Ιωαννίδης (26′ Ζορμπάς, 88′ Ζαχαράκης), Περογαμβράκης, Σόουζα, Μπούρμπος.

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Γκονζάλες, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κάστελς, Κάλαϊτζιτς, Γιάννου (67′ Μαραγκουδάκης), Δέντσας (54′ Στόλερ), Αναστασάκος, Ναζλίδης, Αγκιλέρα (90′ Μιρτσέτα).

Κίτρινες κάρτες: Μπούρμπος (34′ ΟΦΗ), Παπάζογλου (58′, ΟΦΗ), Σαρ (82′ ΟΦΗ)-Καστέλς (12′ Πλατανιάς), Ποτουρίδης (45′, Πλατανιάς), Γκονζάλες (74′, Πλατανιάς)

Κόκκινη κάρτα: Μπούρμπος (63′, ΟΦΗ)

Σκόρερ: Σαρ (49′, ΟΦΗ)-Μονιάκης (2′ αυτ. Πλατανιάς), Γιάννου (22′, Πλατανιάς), Μαραγκουδάκης (82′ Πλατανιάς)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ