Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το βλέμμα στραμμένο στις επαφές με κυβέρνηση και κόμματα οι αγρότες

Με το βλέμμα στραμμένο στις επαφές με κυβέρνηση και κόμματα οι αγρότες

Στραμμένη στις επαφές των αγροτών με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα έχουν την προσοχή τους οι συνάδελφοί τους, που παραμένουν αμετακίνητοι στα 33 «μπλόκα» που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα. Εντός της ημέρας στα δικαστήρια της Κορίνθου θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. 

Με το βλέμμα στραμμένο στις επαφές των αγροτών με εκπροσώπους της κυβέρνησης και των κομμάτων στην Αθήνα, βρίσκονται οι συνάδελφοί τους, που παραμένουν αμετακίνητοι στα 33 «μπλόκα» που έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα.

Εντός της ημέρας στα δικαστήρια της Κορίνθου θα δικαστούν οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης κατά την διάρκεια επεισοδίων στο μπλόκο του Βέλου, όταν προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών.

Στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, οι αγρότες παραμένουν στη θέση τους, ενώ στο νομό Θεσσαλονίκης μπορεί το «μπλόκο» στα Πράσινα Φανάρια (περιοχή αεροδρομίου) να διαλύθηκε, αλλά παραμένει της Χαλκηδόνας.

«Η απόφαση των αγροτών της Θεσσαλονίκης να αποσύρουν τα τρακτέρ τους από την περιοχή του αεροδρομίου, ύστερα από συνάντηση που είχαν παρουσία μου, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013 στο ΥΜΑΘ, με τον Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ξενοφώντα Βεργίνη, δείχνει υπευθυνότητα, σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας και επιβεβαιώνει τον κανόνα πως δημοκρατία χωρίς διάλογο σημαίνει πολίτες χωρίς δύναμη» αναφέρει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θ.Καράογλου.

Στις Σέρρες, οι αγρότες του «μπλόκου» των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας προτίθενται να κλείσουν συμβολικά το δρόμο για μία ώρα από τις 2:30 το μεσημέρι, ενώ αντίστοιχη κίνηση, αλλά από τις 2 το μεσημέρι, προγραμματίζουν αυτοί που βρίσκονται στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα. Στο μεταξύ, αμετακίνητοι παραμένουν στο «μπλόκο» και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Κλιμακώνονται και στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις, καθώς μετά τους αγρότες της «Ενωτικής Ομοσπονδίας» που από την Τετάρτη παραμένουν στον κόμβο «Μεγάλα Χωράφια» της Εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου στους δρόμους βγαίνουν τη Δευτέρα και οι αγρότες μέλη της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Ενότητα».

Η συγκέντρωση των αγροτικών οχημάτων θα γίνει στη θέση «Πλατάνι» στην Εθνική Οδό Χανίων – Ρεθύμνου, η οποία θα αποκλείεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και για μικρό χρονικό διάστημα.
Ωστόσο οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι δεν θα υπάρξει ταλαιπωρία όσων κινούνται στην Εθνική Οδό.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων των λαϊκών αγορών κι έτσι δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές της Δευτέρας στην περιοχή των Δικαστηρίων και της Τετάρτης στα Χανιά.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των αγροτών εξέφρασαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων και Χανίων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024