Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, παρουσία Σαμαρά, Ολάντ

Συνάντηση Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών, παρουσία Σαμαρά, Ολάντ

Παρουσία του Γάλλου προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού, θα γίνει συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία για ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδος-Γαλλίας μεταξύ ΣΕΒ και MEDEF. Θα συμμετέχουν 120 από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες των δύο χωρών και προσδοκάται να προετοιμαστεί το έδαφος για σημαντικές συνεργασίες και επενδύσεις. «Οι Ευρωπαίοι του Νότου προσδοκούμε από τη σημερινή Γαλλία να ηγηθεί της προσπάθειας για την αντιστροφή της ευρωπαϊκής δοκιμασίας» τονίζει ο Δ.Δασκαλόπουλος.

Παρουσία του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολαντ και του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα η συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων επιχειρηματιών, που διοργανώνει ο ΣΕΒ, και στο πλαίσιο της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία για την ίδρυση επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδος-Γαλλίας μεταξύ ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

«Εμείς οι Ευρωπαίοι του Νότου προσδοκούμε από τη σημερινή Γαλλία να ηγηθεί της προσπάθειας να υπάρξουν πιο διορατικές και αποφασιστικές πρωτοβουλίες για την αντιστροφή της ευρωπαϊκής δοκιμασίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος με αφορμή την συνάντηση.

«Γιατί, αν η κρίση επιβάλλει αναμφίβολα να συμμαζέψουμε τα οικονομικά μας, καθιστά εξίσου αναγκαίο να φροντίσουμε τις κοινωνίες μας. Η μονομερής λιτότητα διαλύει τον κοινωνικό ιστό, την κοινωνική συνοχή. Οι λαοί μας προσδοκούν την αναβίωση ενός ευρωπαϊκού οράματος που βασίστηκε στην ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, τον εθνικό πλουραλισμό» πρόσθεσε ο κ. Δασκαλόπουλος.

Στην συνάντηση θα συμμετέχουν 120 από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες από τη Γαλλία και την Ελλάδα και προσδοκάται να προετοιμαστεί το έδαφος για σημαντικές συνεργασίες και επενδύσεις.

Υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για ελληνικές εξαγωγές στη Γαλλία και για τη σύσταση μικτών ελληνο-γαλλικών επιχειρήσεων, που μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας.

«Η λεκάνη της Μεσογείου περικλείει μεγάλες δυνατότητες για πολλούς τομείς συνεργασίας», λέει ο ίδιος εμφατικά, αναφέροντας ενδεικτικά ως δυνατούς τομείς επενδύσεων ή συνεργασίας την ενέργεια, τις κατασκευές, τα έργα υποδομής, τις μεταφορές, τον τουρισμό και την υγεία.

Η παρουσία Ολάντ, σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, αποτελεί «πρόσκληση για την ελληνογαλλική επιχειρηματική συνεργασία, από την οποία η Ελλάδα έχει πολλά να ωφεληθεί, καθώς η Γαλλία διαθέτει προηγμένη τεχνολογία».

«Η παρουσία του σοσιαλιστή Προέδρου της Γαλλίας – της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της ΕΕ- στο επιχειρηματικό φόρουμ, αποτελεί αναγνώριση του πρωτοπόρου ρόλου της επιχειρηματικότητας, σ’αυτή την περίοδο της κρίσης», τόνισε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο, Διεθνείς Δράσεις, Θανάσης Λαβίδας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι από τους αξιόλογους ξένους επενδυτές στην Ελλάδα, με εγκατεστημένες γύρω στις 150 γαλλικές επιχειρήσεις σε ελληνικό έδαφος, οι οποίες απασχολούν περί τους 30.000 εργαζόμενους.

Το πρόγραμμα της συνάντησης

Κατά τη συνάντηση, που διοργανώνει ο ΣΕΒ την Τρίτη το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, εκτός από το Γάλλο Πρόεδρο και τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ-Επιχειρηματικό Συμβούλιο Διεθνών Δράσεων Θανάσης Λαβίδας και ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Αθήνα Ζαν Λου Κιούν Ντελφόρζ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί, όπως προαναφέρθηκε, συμφωνία για την ίδρυση Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Γαλλίας μεταξύ του ΣΕΒ και του αντίστοιχου γαλλικού συνδέσμου MEDEF.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν η επίσημη αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Γάλλο Πρόεδρο, ο αντιπρόεδρος της MEDEF International, οι επικεφαλής γαλλικών εταιρειών με παρουσία στην Ελλάδα, ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για ελληνογαλλικές συνεργασίες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024