Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φόνος εκ προμελέτης για την εισαγγελία η υπόθεση Πιστόριους

Φόνος εκ προμελέτης για την εισαγγελία η υπόθεση Πιστόριους

Με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης θα επιδιώξει η εισαγγελία την καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους, του ολυμπιονίκη που σόκαρε τη Νότιο Αφρική και όλο τον κόσμο πυροβολώντας τη σύντροφό του, όπως προέκυψε από την προσαγωγή του στο δικαστήριο. Ο 26χρονος αθλητής ξέσπασε σε δάκρυα όταν άκουσε το κατηγορητήριο. Αργότερα σε ανακοίνωσή του ο αθλητής αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζουν.

Με την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης θα επιδιώξει η εισαγγελία την καταδίκη του Όσκαρ Πιστόριους, του ολυμπιονίκη που σόκαρε τη Νότιο Αφρική και όλο τον κόσμο πυροβολώντας τη σύντροφό του, όπως προέκυψε από την προσαγωγή του στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Ο 26χρονος αθλητής ξέσπασε σε δάκρυα όταν άκουσε το κατηγορητήριο. Το δικαστήριο ανέβαλε για την Τρίτη την ακρόαση για το εάν θα αφεθεί ελεύθερος, και ο αθλητής θα μείνει μέχρι τότε κρατούμενος.

Σε ανακοίνωση του αθλητή που έδωσαν στη δημοσιότητα οι δικηγόροι του, αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζουν.

«Ο Πιστόριους κατέστησε σαφές ότι θα ήθελε να στείλει τα βαθύτερα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της Ρέεβα. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας σήμερα θα πρέπει να είναι για την Ρέεβα και την οικογένειά της -ανεξάρτητα από τις συνθήκες αυτής της τρομερής, τρομερής τραγωδίας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Ρίβα Στέενκαμπ, σύντροφος του Πιστόριους, πυροβολήθηκε και κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο σπίτι του αθλητή με ένα πιστόλι εννέα χιλιοστών. Σύμφωνα με την αστυνομία, μοναδικός παριστάμενος στο σπίτι ήταν ο αθλητής.

Ο Πιστόριους, που είχε περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο, έφτασε στο δικαστήριο το πρωί της Παρασκευής προσπαθώντας να καλύψει το πρόσωπό του από το πλήθος φωτογράφων που είχαν συγκεντρωθεί.

Τα Μέσα Ενημέρωσης της Νοτίου Αφρικής μεταδίδουν διάφορες πληροφορίες και σενάρια για το πώς εκτυλίχθηκε το περιστατικό χωρίς να επιβεβαιώνονται. Ένα σενάριο θέλει την 29χρονη να ήθελε να κάνει έκπληξη στον αθλητή για την ημέρα των ερωτευμένων και εκείνος να την πέρασε για διαρρήκτη. Άλλες αναφορές στα ΜΜΕ της χώρας την Παρασκευή υποστηρίζουν ότι ο αθλητής πυροβόλησε την κοπέλα τέσσερις φορές πίσω από την πόρτα του μπάνιου.

Η αστυνομία της Πρετόρια ανέφερε πως γείτονες άκουσαν φωνές και ουρλιαχτά περίπου την ώρα την πυροβολισμών, ενώ αποκάλυψε ότι έχει κληθεί και άλλες φορές κατά το παρελθόν στην κατοικία του Πιστόριους για επεισόδια «ενδο-οικογενειακής βίας».

Ο 26χρονος Πιστόριους θεωρείται εθνικός ήρωας στην Νότιο Αφρική, όχι μόνο για τα μετάλλια που έχει κερδίσει στους παραολυμπιακούς αλλά και για την προσωπική δύναμη και επιμονή που επέδειξε στην προσπάθειά του να αγωνιστεί, και τελικά να διακριθεί, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συναγωνιζόμενος αρτιμελείς αθλητές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024