«Πλανήτης Φ218 – ο μικρός πολύχρωμος πλανήτης» στο Ιδρυμα Ευγενίδου
!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=»//platform.twitter.com/widgets.js»;fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,»script»,»twitter-wjs»);
Αφήγηση, θεατρικό παιχνίδι, κατασκευές και κυνήγι κρυμμένου θησαυρού είναι μερικές μόνο από τις ευχάριστες δραστηριότητες που θα συναρπάσουν τους μικρούς μας φίλους.
Ο εκπαιδευτικός και αφηγητής Νίκος Ράμος και η συγγραφέας Έρικα-Αγγέλικα Γαρμπή εμπνέονται από τις περιπέτειες των ηρώων του βιβλίου (του Διονύση, της Χριστίνας και του προγραμματιστή Μπακ) και παρουσιάζουν στα παιδιά την ιστορία του Ναυαγίου των Αντικυθήρων και του Μηχανισμού, εισάγοντάς τα έτσι στον μαγικό κόσμο της αρχαιολογίας και της αστρονομίας.
Τα παιδιά που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευκαιρία να μεταμορφωθούν σε:
* σφουγγαράδες και αρχαιολόγους που κάνουν εκπαιδευτικές βουτιές στην ιστορία και συλλέγουν σφουγγάρια και αρχαία αντικείμενα,
* αστρονόμους που μελετούν τους πλανήτες και
* καλλιτέχνες που δημιουργούν με απλά, καθημερινά υλικά τον δικό τους πλανήτη, τον πλανήτη Φ218.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο καθηγητής Φυσικής Διαστήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ξενοφών Μουσάς, ο οποίος θα μοιραστεί με τα παιδιά «τα μυστικά» του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να παρακολουθήσουν την απολαυστική ψηφιακή παράσταση «Ο ουρανός των αρχαίων» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, στην ειδική, μειωμένη για τη συγκεκριμένη δράση τιμή των 4 ευρώ ανά άτομο.
Η είσοδος στην παρουσίαση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η δήλωση συμμετοχής –και έως εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων– στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης: 210-9469631 και 632.
Σημειώνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα διερμηνείας στην Eλληνική Νοηματική Γλώσσα, κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσής μας στα παραπάνω τηλέφωνα ή με την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση: lib@eugenfound.gr.
- Η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει: Πώς η λογοτεχνία άλλαξε τον τρόπο που μιλάμε για τις γυναίκες
- Συνεχίζουν να τραβούν την… ανηφόρα οι τιμές στα ακίνητα
- Συγκινητικές στιγμές τα μεσάνυχτα στο «Ελ. Βενιζέλος» – Επαναπατρίστηκαν 450 Έλληνες από το Ντουμπάι
- Μπακς – Τζαζ 113-99: «Καθάρισε» ο Αντετοκούνμπο για το Μιλγουόκι (vids)
- Σπουδαίο ντέρμπι στο κατάμεστο Καραϊσκάκη: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ψάχνουν νίκη κορυφής
- Όλοι έχουμε μυστικά, αλλά πώς μας επηρεάζουν;


