Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αλλάξτε κωδικούς» ζητούν από τα κανάλια οι ΗΠΑ μετά τη φάρσα με τα ζόμπι

«Αλλάξτε κωδικούς» ζητούν από τα κανάλια οι ΗΠΑ μετά τη φάρσα με τα ζόμπι

Το σύστημα προειδοποίησης επειγουσών καταστάσεων των ΗΠΑ παρουσιάζει κενά, αποκάλυψε η παρεμβολή από χάκερ σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι μετέδωσαν μηνύματα για επερχόμενη εισβολή των ζόμπι. Η φάρσα θα μπορούσε να είναι απλώς διασκεδαστική αν δεν αποκάλυπτε ένα σοβαρότερο πρόβλημα και κενά ασφάλειας στα μηχανήματα που, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πάρουν το σχετικό σήμα και θα διακόψουν την κανονική ροή του προγράμματος για τα έκτακτα νέα.

Το σύστημα προειδοποίησης επειγουσών καταστάσεων των ΗΠΑ παρουσιάζει κενά, αποκάλυψε η παρεμβολή από χάκερ σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι μετέδωσαν μηνύματα για επερχόμενη εισβολή των ζόμπι.

Την περασμένη Δευτέρα άγνωστοι ως τώρα δράστες παραβίασαν το σύστημα του τηλεοπτικού σταθμού KRTV στο Γκρέιτ Φολς της Μοντάνας και μετέδωσαν ένα τρομακτικό αλλά ευτυχώς ψεύτικο μήνυμα για ζόμπι που βγήκαν από τους τάφους και επιτίθενται στους ζωντανούς.

Το ίδιο συνέβη και σε άλλους σταθμούς στο Μίσιγκαν, την Καλιφόρνια, το Τενεσί και το Νέο Μεξικό.

Η φάρσα θα μπορούσε να είναι απλώς διασκεδαστική αν δεν αποκάλυπτε ένα σοβαρότερο πρόβλημα και κενά ασφάλειας στα μηχανήματα που, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πάρουν το σχετικό σήμα και θα διακόψουν την κανονική ροή του προγράμματος για τα έκτακτα νέα.

Οι συσκευές σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν τους κωδικούς που καταγράφουν τα εγχειρίδια ενώ άλλες ευπάθειες επιτρέπουν σε χάκερ την εύκολη πρόσβαση σε αυτές.

Η κυβέρνηση δια της FCC, του εποπτικού οργάνου των (τηλ)επικοινωνιών, συμβούλευσε τους σταθμούς να αλλάξουν τους κωδικούς, ένα άμεσο αλλά όχι πολύ αποτελεσματικό μέτρο, με δεδομένα τα προβλήματα του συστήματος.

Η συμμετοχή στο σύστημα προειδοποίησης (Emergency Alert System) είναι υποχρεωτική για όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς, επίγειας και δορυφορικής τηλεόρασης. Το σύστημα χρησιμοποιείται για την προειδοποίηση των πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών με μετάδοση μηνυμάτων του προέδρου των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024