Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το λάθος στους πολλαπλασιαστές η κυβέρνηση

Χαμηλώνει τις προσδοκίες για το λάθος στους πολλαπλασιαστές η κυβέρνηση

Χαμηλώνει η κυβέρνηση τον πήχυ των προσδοκιών αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο κέρδος για την Ελλάδα μετά την αναγνώριση από πλευράς του ΔΝΤ στο «λάθος» στους πολλαπλασιαστές. Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι έθεσε το θέμα στους εταίρους ζητώντας να υπάρξει κοινή θέση, αλλά πρόσθεσε πως δεν βλέπει άλλα περιθώρια. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει απάντησε: «είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να πούμε».

Χαμηλώνει η κυβέρνηση τον πήχυ των προσδοκιών αναφορικά με το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιο κέρδος για την Ελλάδα μετά την αναγνώριση από πλευράς του ΔΝΤ στο «λάθος» στους πολλαπλασιαστές.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ερωτηθείς σχετικά μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα οργανογράμματα στα υπουργεία, είπε ότι έθεσε το θέμα στους εταίρους ζητώντας να υπάρξει κοινή θέση από το ΔΝΤ, την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Πρόσθεσε ότι εκτός από τον Όλι Ρεν, δεν υπήρξε άλλη τοποθέτηση, ενώ ερωτηθείς εάν υπάρχει περιθώριο απάντησε: «Δεν το γνωρίζω. Από ό,τι φαίνεται όχι».

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επιμείνει και απάντησε: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε. Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να πούμε».

Ο κ. Στουρνάρας συμπλήρωσε πως δεν αμφισβητούνται οι στόχοι, ενώ διέψευσε ότι υπάρχει κλίμα κόντρας μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ.

Αναφερθείς στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «αυτή την στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις», ενώ αναφορικά με τις προωθούμενες αλλαγές σημείωσε:

«Προσπαθούμε να εκσυγχρονίσουμε το Δημόσιο. Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν».

Στο μεταξύ, ότι έχει αδυναμία να αντιληφθεί τα ευρωπαϊκά δρώμενα, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση με αφορμή δήλωση του εκπροσώπου του επιτρόπου Όλι Ρεν για το θέμα του κατώτατου μισθού.

«Η διάψευση των εξωφρενικών ισχυρισμών του ΣΥΡΙΖΑ για επιβεβαίωση της μείωσης του κατώτατου μισθού από τον Επίτροπο Όλι Ρεν, είναι η φυσική κατάληξη των επικοινωνιακών κόλπων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η απόδειξη της πλήρους αδυναμίας του να αντιληφθεί τα ευρωπαϊκά δρώμενα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024