Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι προτάσεις της Pirelli για τα ελαστικά των πρώτων GP του 2013

Οι προτάσεις της Pirelli για τα ελαστικά των πρώτων GP του 2013

Η Pirelli ανακοίνωσε τους τύπους- γόμες των ελαστικών που θα διαθέσει στις ομάδες στους πρώτους αγώνες της σεζόν του 2013.

Ένα μήνα πριν το ξεκίνημα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1, ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στον κορυφαίο θεσμό του μηχανοκίνητου αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα τις προτεινόμενες γόμες των ελαστικών της για τα τέσσερα πρώτα Grand Prix, σε Αυστραλία, Μαλαισία, Κίνα και Μπαχρέιν.

Σας θυμίζουμε ότι φέτος τα ελαστικά της ιταλικής εταιρείας είναι αρκετά διαφοροποιημένα σε σχέση με το 2012, με το σκελετό τους να είναι ανασχεδιασμένος και τις γόμες να είναι πιο μαλακές, να φθείρονται πιο γρήγορα αλλά και πιο προοδευτικά.

Στον πρώτο Grand Prix της χρονιάς, στην Αυστραλία, οι διαθέσιμες γόμες θα είναι η μεσαία (με διακριτικά σε λευκό χρώμα) και η πολύ μαλακή (κόκκινο χρώμα).

Είναι η πρώτη φορά που η πολύ μαλακή γόμα θα χρησιμοποιηθεί στη Μελβούρνη. Η επιλογή αυτή με τη διαφορά που έχουν οι δύο τύποι ελαστικών αναμένεται να ενισχύσει το ρόλο της στρατηγικής σε κάθε ομάδα.

Για τον αγώνα στη Μαλαισία η Pirelli επέλεξε τις δύο σκληρότερες γόμες της: τη σκληρή (με τα πορτοκαλί διακριτικά) και τη μεσαία (λευκά). Η επιλογή αυτή προκύπτει από δύο σημαντικές παραμέτρους του αγώνα: τις υψηλές θερμοκρασίες και την τραχύτερη επιφάνεια της πίστας.

Στον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στην Κίνα, οι ομάδες θα έχουν στην διάθεσή τους τη μεσαία γόμα (με τα λευκά διακριτικά) και τη μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά). Ο συνδυασμός αυτός επιλέχθηκε για να αντιμετωπιστεί η φθορά που προκαλεί η σχεδίαση της πίστας στα ελαστικά ενώ αναμένεται να βοηθήσει ώστε ο αγώνας να γίνει πιο γρήγορος.

Τέλος, για τη διοργάνωση του Μπαχρέιν η επιλογή της Pirelli είναι διαφορετική από πέρυσι. Για την πίστα Sakhir η ιταλική εταιρία διαθέτει τη σκληρή γόμα (με τα πορτοκαλί διακριτικά) και την μαλακή με τα κίτρινα διακριτικά. Και εκεί ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες είναι αυτές που καθορίζουν τις επιλογές του Ιταλού κατασκευαστή.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε οδηγός κατά τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου θα έχει στη διάθεσή του 11 sets ελαστικών για στεγνό οδόστρωμα: 6 sets από τη σκληρότερη γόμα και 5 sets από τη μαλακότερη γόμα.

Σε κάθε αγώνα επίσης θα υπάρχουν 4 sets ενδιάμεσων (με τα διακριτικά πράσινου χρώματος) και 3 sets βρόχινων (με γαλάζιο χρώμα) ελαστικών.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024