Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιεράπετρα η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει, με το σχέδιο «Αθηνά», όλα τα τμήματα Μάρκετινγκ που λειτουργούν στη χώρα και να τα ενσωματώσει στα τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Φοιτητές και καθηγητές όλων των τμημάτων διοργανώνουν κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες.

Ανάμεσά τους είναι και οι διδάσκοντες και φοιτητές του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης, που εδρεύει στην Ιεράπετρα.

Έστησαν ειδική σελίδα στο διαδίκτυο –http://www.savemarketing.gr– και συλλέγουν ηλεκτρονικές υπογραφές έχοντας ήδη τη συμπαράσταση επιστημόνων αλλά και επιχειρήσεων.

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι το μόνο στη χώρα που διαθέτει κατεύθυνση ηλεκτρονικού Μάρκετινγκ ενώ θεωρείται, όπως επισημαίνουν, από τα καλύτερα σε όρους επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι ενδειτικά τα στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο και η οποία έδειξε ότι σχεδόν 6 στους δέκα (59%) απόφοιτους έχουν βρει δουλειά.

Καθηγητές και φοιτητές του τμήματος ζητούν να διατηρηθεί η αυτοδυναμία των τμημάτων Μάρκετινγκ, να διασφαλιστεί η χορήγηση πτυχίου και τίτλου σπουδών  αντίστοιχου το γνωστικό αντικείμενο του Μάρκετινγκ, καθώς και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, διοργανώθηκε στην Ιεράπετρα μαζικό συλλαλητήριο ενάντια στην κατάργηση του τμήματος Μάρκετινγκ ενώ αύριο, Τρίτη, όλες οι υπηρεσίες απεργούν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ