Πολύνεκρη έκρηξη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με στόχο και πρόσφυγες
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, Σύροι και Τούρκοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αυτοκίνητο στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας. Η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνοριακό πέρασμα στο Τσιλβέγκοζού και συνέβη στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες. Στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης εκτιμά στο Reuters ότι η έκρηξη ήταν σχεδιασμένη από οπαδούς του Άσαντ ως απάντηση στην προσφορά της αντιπολίτευσης για συνομιλίες.
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, Σύροι και Τούρκοι, σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από έκρηξη σε αυτοκίνητο στα σύνορα Συρίας και Τουρκίας. Η έκρηξη οφειλόταν σε βόμβα που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο που βρισκόταν στο συνοριακό πέρασμα στο Τσιλβέγκοζού και συνέβη στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες.
Από τους νεκρούς, τουλάχιστον τρεις είναι Τούρκοι.
Από τη σφοδρή έκρηξη ζημιές υπέστησαν αυτοκίνητα και άλλα κτίρια στο συνοριακό πέρασμα.
Τούρκοι αξιωματούχοι ανέφεραν αρχικά ότι τα αίτια δεν είναι σαφή και δεν είναι γνωστό αν πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας ή αν το αυτοκίνητο διακινούσε λαθραία πετρέλαιο.
Αργότερα όμως οι πληροφορίες συνέκλιναν στην βομβιστική επίθεση.
Από την πλευρά του, στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης εκτιμά στο Reuters ότι η έκρηξη ήταν σχεδιασμένη από οπαδούς του Άσαντ σαν απάντηση στην προσφορά της αντιπολίτευσης για συνομιλίες.
Το πέρασμα είναι από τα βασικότερα που χρησιμοποιούν οι Σύροι πρόσφυγες στην προσπάθεια τους να περάσουν στο έδαφος της Τουρκίας. Πολλές φορές Σύροι που έχουν περάσει στο έδαφος της Τουρκίας μεταφέρουν στη νεκρή ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες εφόδια που παραλαμβάνουν Σύροι.
Η εμφύλια σύγκρουση στη Συρία μεταφέρθηκε πολύ κοντά στα σύνορα των δύο χωρών οι οποίες, παρά τη στενή συμμαχία στο παρελθόν έχουν πλέον πολύ κακές σχέσεις.
Τον Οκτώβριο βολές πυροβολικού από τη Συρία χτύπησαν σπίτι σε παραμεθόριο οικισμό στην Τουρκία σκοτώνοντας πέντε μέλη μιας οικογένειας.
Η ένταση διατηρήθηκε για ημέρες με την Τουρκία να δηλώνει ότι θα υπερασπιστεί ακόμα και με πόλεμο τα εδάφη της. Αν και τα πνεύματα ηρέμησαν, στα σύνορα εγκαταστάθηκαν συστοιχίες NATOϊκών πυραύλων Patroit.
* Σε μια άλλη εξέλιξη, Σύροι αντάρτες κατέλαβαν μετά από ημέρες μαχών το μεγαλύτερο φράγμα της χώρας στον Ευφράτη, μια μείζονος σημασίας εξέλιξη που τους επιτρέπει να έχουν τον έλεγχο σε πόσιμο νερό και στην παραγωγή ηλεκτρισμού για μεγάλα τμήματα της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το πανόραμα του Μουντιάλ: Όλες οι διασταυρώσεις και τα δύο πρώτα ζευγάρια των προημιτελικών
- Λάρισα: Συνεχίζεται η δίκη για τα Τέμπη εν αναμονή διορισμού συνηγόρου για κατηγορούμενο
- Τραγική κατάληξη για τον Ρίβας: Ο γνωστός βολεϊμπολίστας και η οικογένειά του θύματα των σεισμών στη Βενεζουέλα!
- Λαρεντζάκης: «Ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει την Εθνική, τους απογοητεύσαμε»
- Τι μετράει περισσότερο στο περπάτημα;
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442