Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Τσίπρα για συγκατοίκηση νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς

Πυρά Τσίπρα για συγκατοίκηση νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς

Κλιμακώνει την επίθεσή του προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Μιλώντας σε εκδήλωση για την απάντηση της Αριστεράς στην στρατηγική της έντασης, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε «επιφανείς ακροδεξιούς αναλφάβητους» τους επικοινωνιακούς συμβούλους της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ.

Κλιμακώνει την επίθεσή του προς την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανεβάζει στα ύψη τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Μιλώντας σε εκδήλωση για την «απάντηση της Αριστεράς στην στρατηγική της έντασης», ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι «νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα», ενώ χαρακτήρισε «επιφανείς ακροδεξιούς αναλφάβητους» τους επικοινωνιακούς συμβούλους της σημερινής ηγετικής ομάδας της ΝΔ.

«Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος» είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το μνημονιακό τόξο «έχει ως στόχο καταρχήν να πετύχει την αυταρχική θωράκιση του κράτους, την περιστολή των δημοκρατικών εγγυήσεων, τη νομιμοποίηση μιας ακραίας καταστολής που θα αμφισβητεί, προληπτικά μάλιστα, όλα τα ατομικά και δημοκρατικά κατακτημένα δικαιώματα».

Επίσης, στόχο έχει «να συκοφαντήσει και να απονομιμοποιήσει τις κοινωνικές διεκδικήσεις και τους κοινωνικούς αγώνες. Να ελαχιστοποιήσει τους κινδύνους των ‘από κάτω’, ποινικοποιώντας την ίδια την πολιτική και συνδικαλιστική συμμετοχή, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για τρεις πρωταγωνιστές: Τη Χρυσή Αυγή («είναι ο πολιτικο-στρατιωτικός πυλώνας του συστήματος της διαπλοκής»), τους ακροδεξιούς θύλακες, όπως είπε, μέσα στην Αστυνομία («με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχει ενεργά στον πολιτικο σχεδιασμό της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, επιχειρώντας άμεσες παρεμβάσεις στην καθημερινή ατζέντα») και, τρίτον, τη «σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και τους επικοινωνιακούς της συμβούλους».

«Επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι. Οι μικροί Γκέμπελς του συστήματος, που έχουν άμεσα στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο» δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε επίσης στα «επίσημα καθεστωτικά μίντια της χώρας, το μακρύ χέρι της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα», κάνοντας λόγο για «το μηχανισμό εκείνο που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια δεοντολογίες και δημοσιογραφική ανεξαρτησία και μεταβάλλεται σε ένα ωμό μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από τον νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου» και εκτίμησε ότι «το ‘λάθος’ για το οποίο μιλά σήμερα το ΔΝΤ υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο».

«Καμία, όμως, πολιτική τέτοιας ακραίας αναδιάρθρωσης υπέρ των πλουσίων, καμία επίθεση σε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν ταυτόχρονα δεν αμφισβητηθεί η ίδια η Δημοκρατία και οι ίδιοι οι θεσμοί της επίσημης νομιμότητας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι «η στρατηγική της έντασης α λα ελληνικά θα είναι πιθανόν σκληρότερη του αναμενομένου. Και συντηρούμενης της κρίσης δεν είναι απίθανο να δούμε να εκφράζεται με ακραίες μορφές, όπως μας υποψιάζει άλλωστε η πρόσφατη πρακτική τοποθέτησης βομβών σε μεγάλους χώρους συνάθροισης».

«Να μην επιτρέψουμε ούτε βήμα πίσω στη πολιτική μας δέσμευση να ανατρέψουμε εκ βάθρων το σύνολο αυτής της ταξικής μνημονιακής πολιτικής. Να μην εκχωρήσουμε ούτε πόντο από τον ριζοσπαστισμό μας. Να ενεργοποιήσουμε σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, από άκρη σε άκρη, δίκτυα, θεσμούς, ομάδες, δομές κοινωνικής αλληλεγγύης» συμπλήρωσε επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024