Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανοί νεοναζί στην ελληνική Βουλή προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής

Γερμανοί νεοναζί στην ελληνική Βουλή προσκεκλημένοι της Χρυσής Αυγής

Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν Γερμανοί νεοναζί, οι οποίοι μάλιστα εισήλθαν ως επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Φιλοξενούμενοι της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ήταν Γερμανοί νεοναζί, οι οποίοι μάλιστα εισήλθαν ως επισκέπτες στην ελληνική Βουλή, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Berliner Zeitung».

Ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας Γιόαχιμ Χέρμαν (Χριστιανοδημοκρατική Ένωση) προειδοποίησε για τον κίνδυνο διασύνδεσης μεταξύ ελλήνων και γερμανών ακροδεξιών.

«Παρακολουθούμε με προσοχή τις διασυνδέσεις μεταξύ ελληνικών και βαυαρικών ακροδεξιών στοιχείων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο» δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Χέρμαν.

Εκπρόσωπος της βαυαρικής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος (σ.σ.: η ομοσπονδιακή μυστική υπηρεσία δήλωσε στην εφημερίδα: «Το κόμμα (η Χρυσή Αυγή) έχει επαφές με βαυαρούς Νεοναζί. Οι επαφές καλλιεργούνται μέσω ακροδεξιών εκδηλώσεων στο εξωτερικό».

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, κύρια πρόσωπα, από γερμανικής πλευράς, είναι οι Ματιάς Φίσερ και ο Σεμπάστιαν Σμάους. O Φίσερ ηγείται του μεγαλύτερου νεοναζιστικού δικτύου της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος, ομάδα της Χρυσής Αυγής συναντήθηκε το Νοέμβριο του 2012 στην περιοχή Νυρεμβέργης/Φουρτ με βαυαρούς ακροδεξιούς.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, το νεοναζιστικό δίκτυο Freies Netz Süd, του οποίου επικεφαλής είναι ο Φίσερ, ανήρτησε στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με μέλη του δικτύου με τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, εντός του Κονοβουλίου.

Οι γερμανοί νεοναζί ήλθαν στην Ελλάδα προκειμένου να λάβουν μέρος στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής για την επέτειο των Ιμίων.

Το ρεπορτάζ καταλήγει επισημαίνοντας ότι στις προθέσεις της Χρυσής Αυγής είναι να δημιουργήσει πυρήνες σε όλες τις χώρες που ζει μεγάλος αριθμός Ελλήνων, ενώ σημειώνει ότι πρόσφατα η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδίκασε με ανακοίνωσή της την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024